Дуда запевнив в підтримці України після його висловлювань про Крим
Категорія
Світ
Дата публікації

Дуда запевнив в підтримці України після його висловлювань про Крим

Дуда
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда зробив нову заяву після своїх висловлювань щодо деокупації Криму. Він запевнив, що підтримує Україну у загарбницькій війні, яку розв'язала Росія.

Дуда зробив нову заяву після висловлювань про Крим

Мої дії та позиція щодо жорстокої агресії Росії проти України були і є зрозумілими з першого дня: Росія порушує міжнародне право, є агресором та окупантом. Напад Росії на Україну та окупація міжнародно визнаних територій України, включно з Кримом, є злочином, — зазначив польський президент.

Дуда додав, що війна не може закінчитися перемогою Росії, а московський імперіалізм треба зупинити, перемогти та заблокувати на майбутнє.

Україна має перемогти, бо цю війну має виграти вільний світ. Ми всі стоїмо пліч-о-пліч за вільну, суверенну та незалежну Україну, проти агресії та жорстокого імперіалізму, — підкреслив він.

Що сказав Дуда про Крим

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що не впевнений, чи зможе Україна деокупувати Крим. Але, на його думку, Україні вдасться повернути Донецьк і Луганськ.

Дуда назвав Крим "особливим місцем", у тому числі й з історичних причин.

Окрім того, Анджей Дуда несподівано заговорив про те, що доволі довго Крим знаходився під контролем РФ, однак не пояснив, як цей факт впливає на ймовірність його деокупації.

Посол України в Польщі Василь Зварич наголосив, що Крим — це територія України, а деокупація півострова — "наше спільне завдання та зобов'язання перед вільним світом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?