Чи може РФ розконсервувати старі А-50 — відповідь Повітряних сил ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи може РФ розконсервувати старі А-50 — відповідь Повітряних сил ЗСУ

А-50

Розвідка Британії раніше припустила, що Росія може спробувати розконсервувати додаткові літаки А-50. У Повітряних силах ЗСУ оцінили таку можливість.

Росія намагатиметься відновити А-50

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону прокоментував заяву розвідки Великої Британії, що РФ може спробувати розконсервувати додаткові А-50 після того, як ЗСУ знищили дна таких літаки.

Відновлення літака — це річ не проста. Питання в тому, в якому стані його законсервували. Якщо там все робоче. Якщо буде команда зверху, не думаю, що будуть дуже довго його відновлювати, знімати зі зберігання і направляти.

Юрій Ігнат

Юрій Ігнат

Речник Повітряних сил ЗСУ

Ігнат додав, що Росія намагатиметься відновити втрати, зокрема, і А-50, як це було і з втраченою тактичною авіацією.

Звісно їм потрібно відновити втрачене і вони будуть знімати зі зберігання, — сказав він.

Він підкреслив, що збиття двох А-50 справді є досягненням, якого до цього не було.

А-50 збили вперше фактично, тоді вдруге таку машину збили на великій відстані й відтіснили їх далі від лінії бойового зіткнення, що зменшило спроможності А-50 проводити радіолокаційну розвідку, дізнаватися цінну для ворога інформацію щодо планування атак і атак української авіації

Знищення російських літаків А-50: що відомо

23 лютого Сили оборони збили літак А-50У за 256 кілометрів від лінії фронту. Він впав біля хутора Трудова Вірменія Каневського району Краснодарського краю.

Загинули 10 окупантів, з них 5 майорів, 3 капітани, прапорщик та лейтенант

14 січня російський А-50У заступив на чергування в районі селища Кирилівки Мелітопольського району Запорізької області, однак одразу після цього припинив відповідати.

Згодом російський Су-30 зафіксував падіння цього літака в Азовське море. Водночас стало відомо про пошкодження повітряного командного пункту Іл-22, який зумів повернутися на аеродром.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?