Чи обирають США між допомогою Україні та Ізраїлю — відповідь Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи обирають США між допомогою Україні та Ізраїлю — відповідь Міноборони

Іларіон Павлюк
Джерело:  Military Media Center

Міністр оборони Ллойд Остін на засіданні Рамштайн 22 листопада зняв будь-які спекуляції щодо нібито вибору між Україною та Ізраїлем у наданні військової допомоги.

США не обирають між Україною та Ізраїлем

Начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк на брифінгу щодо підсумків 17-тої зустрічі у форматі Рамштайн сказав, що США не обирають між Україною та Ізраїлем.

Дуже важливим є те, що вчора наш ключовий партнер США, а саме Міністр оборони Ллойд Остін, фактично зняли будь-які спекуляції з приводу того, що США нібито доводиться обирати між Ізраїлем і Україною.

За словами Павлюка, протягом вчорашніх переговорів «двічі прозвучала дуже чітка заява про те, що не може йтися ні про який вибір, США стоять поруч з Ізраїлем, але одночасно повністю віддані всім своїм зобов’язанням з підтримки України».

І непублічні заяви також свідчили не тільки про глибоку підтримку, а й про чудове розуміння партнерами, для чого вони підтримують Україну і розуміння того, що ця підтримка потрібна не тільки Україні, вона потрібна цивілізованому світу і їхнім країнам так само, – заявив Павлюк.

17-та зустріч у форматі Рамштайн

22 листопада відбулася 17-а зустріч Контактної групи з питань оборони України у рамках формату Рамштайн. Участь у ній взяли очільники оборонних відомств понад 50-ти країн.

На засіданні було сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони. До неї долучилися 20 країни, лідери – Німеччина та Франція.

Вже оголошено про допомогу на 1,4 мільярда доларів – сюди входять системи IRIS-T з керованими ракетами, 8 тисяч нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси. Україна має все отримати до середини грудня.

Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку у Чорному морі.

Естонія надає фінансування на суму пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов’язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?