Чи повернеться в Україну аномальна спека — прогноз синоптиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи повернеться в Україну аномальна спека — прогноз синоптиків

Чи повернеться в Україну аномальна спека — прогноз синоптиків

21 липня в Україні очікується спека, місцями до 38°. Правда її в деяких регіонах прогнозують дощі з грозами.

Головні тези:

  • Згідно з прогнозами, 21 липня в Україні очікуються температури до 38° та місцями дощі з грозами.
  • У відомстві вказують, що індекс зміни клімату грає важливу роль у формуванні аномальних температур.
  • За середньорічними показниками й індексом, можна зробити висновки про вплив змін клімату на погоду в Україні.
  • 21 липня в більшості західних та Вінницькій областях очікується короткочасний дощ та гроза.

Якою буде погода в Україні 21 липня

Як прогнозують синоптики, 21 липня в більшості західних та Вінницькій областях місцями короткочасний дощ, гроза, на решті території без опадів.

Вітер переважно північний, 3-10 м/с.

Температура вночі 14-20°, вдень 24-29°, у центральних областях до 32°; на півдні та сході країни вночі 20-25°, вдень 29-34°, 21 липня місцями сильна спека 35-38°.

Також 22 липня в Україні, зокрема, в північних, центральних та південно-західних областях очікується місцями короткочасний дощ, гроза. На решті території без опадів. Крім цього, і 22 липня очікується місцями сильна спека 35-38°.

Чому в Україні настала аномальна спека

Індекс зміни клімату (Climate Shift Index (CSI) — англ.), що є системою, яка визначає вплив зміни клімату на місцеві добові температури у всьому світі, зокрема і на території нашої країни. Даний індекс розроблений американським Climate Central та може розраховуватись для мінімальної, середньої та максимальної температури повітря у приземному шарі атмосфери, — уточнюють синоптики.

За спостереженнями у глобальному вимірі та на території України можна зробити попередні висновки, які вказують на причини надвисоких температур.

В період з 12 по 16 липня по території переважало значення 4-5 рівня цього індексу. І саме в цей час фіксували нові рекордні значення температури, що були близькі до абсолютних максимумів, зафіксованих по території України. І згідно значень індексу, то з високою вірогідністю, такі показники температури в нашій місцевості в цей час обумовлені саме змінами клімату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?