Чи варто очікувати спроби наступу армії РФ на Харків — думка Годжеса
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи варто очікувати спроби наступу армії РФ на Харків — думка Годжеса

Армія РФ
Джерело:  online.ua

На думку колишнього командувача армії США в Європі, генерал-лейтенанта у відставці Бена Годжеса, злочинна армія РФ не наважиться на проведення повторного наступу у бік Харкова. 

Чому російські окупанти більше не наважаться вести наступ на Харків

Не бачу доказів цьому. Коли дивишся на те, що вони роблять зараз - марнують людські життя, тому що їм начхати на власні втрати - це нескінченні лобові атаки, погано підготовлені й організовані, які намагаються зламати українських захисників. І їм це не вдається, - зазначає американський військовий у відставці.

За його словами у коментарі журналістам видання Sestry, проблема полягає у тому, що командування окупаційної російської армії продовжить відправляти на смерть велику кількість мобілізованих.

Але я не бачу, щоб у них була така можливість. Принаймні зараз, - підкреслив Ходжес.

Втім колишній американський військовий не став відкидати йомовірності того, що у майбутньому російські окупанти можуть таки наважитись на нову спробу наступу у бік Харкова.

Зокрема, Ходжес підкреслив, що наразі не спостерігає в злочинної армії РФ необхідної кількості бронетехніки для захоплення або оточення такого великого міста як Харків.

Але, якщо у них є сили для цього, вони добре попрацювали над тим, щоб їх приховати, тому що я не бачу їх зараз. Але я не маю доступу до секретних розвідувальних даних, наприклад до того, що бачать супутники. Але я б довіряв генералу Залужному, українському Генштабу, у них є можливість дізнатися, чи існує значна загроза для Харкова, - пояснює американський генерал у відставці.

Навіщо кремлівська пропаганда лякає українців висадкою десанту поблизу Харкова

Як зазначають представники Центру протидії дезінформації, аналітики з Інституту вивчення війни (ISW), попередили про загрозу створення РФ десантних підрозділів окупаційною російською армією для висадких у тилу українських військових, зокрема, в районі Харкова.

Однак, за словами лейтенанта ЗСУ, заступника керівника ЦПД Андрія Коваленка, сценарій “Гостомелю”, як під час наступу окупантів на Київ, є малоймовірним у випадку із Харковом, оскільки на озброєнні ЗСУ системи, здатні оперативно знищувати ворожі літаки та вертольоти.

Коваленко підкреслив, що яскравим прикладом є операція зі знищення літака А-50 над Азовським морем.

Аналітики ЦПД зазначають, що навіть на початку масштабного вторгнення у лютому 2022 року злочинна армія РФ провалила висадку десанту у Гостомелі, а наразі Україна вже має сучасні західні системи ППО.

Найімовірніше, російська ІПСО на цю тему буде посилюватися. Довіряйте лише верифікованим джерелам інформації, - роблять висновок у ЦПД.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?