Чи відновить РФ ракетні удари по Україні з бомбардувальників Ту-95МС — відповідь Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи відновить РФ ракетні удари по Україні з бомбардувальників Ту-95МС — відповідь Повітряних сил

Ту-95МС

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Росія може повторити удари крилатими ракетами зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС по Україні – окупанти тримали паузу понад два місяці і, ймовірно, накопичували ракети.

Чи відновить РФ ракетні удари по Україні з бомбардувальників Ту-95МС

За його словами, росіяни минулої осені та зими витратили понад тисячу крилатих ракет. Мова йде про авіаційні Х-101, Х-555 та морського базування "Калібр".

Ігнат зазначив, що після серії масованих ударів взимку окупанти взяли паузу, щоб відновити запаси крилатих ракет. Після цього удари повторилися влітку, а від кінця вересня ворог знову взяв паузу.

Чи означає те, що вони будуть і надалі ними бити - хто його знає. Поживемо – побачимо. Те, що у них немає стільки ракет, скільки було минулого року, ми вже говорили, - заявив Ігнат.

Зранку 8 грудня окупаційна армія РФ вперше від 21 вересня 2023 року застосували проти України стратегічні бомбардувальники Ту-95МС. Літаки випустили по Україні 19 крилатих ракет типу Х-101 та Х-555, з яких 14 було збито. Ракети летіли на Київ, але цілі не досягли, їх збили на підльоті. Частину ракет також збили у Дніпропетровській області – було влучання, є жертва.

Атака російських дронів на Україну 8 грудня

Вночі армія РФ окупанти випустила по території нашої країни безпілотники типу «Shahed» із району Приморсько-Ахтарськ.

Загалом йдеться про 7 дронів.

Напрямок удару "шахедів" – Дніпропетровщина, зенітних керованих ракет – Харківщина. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 5 ударних БпЛА противника. Тримаймо небо, - йдеться в заяві ПС України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?