Чи вплине захоплення армією Авдіївки на ситуацію на фронті — пояснення експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи вплине захоплення армією Авдіївки на ситуацію на фронті — пояснення експерта

Військові ЗСУ
Джерело:  Еспресо

Ймовірний відступ українських військових з Авдіївки на Донеччині не вплине на ситуацію на полі бою. 

Що відомо про наслідки у разі втрати ЗСУ Авдіївки

На думку майора запасу Нацгвардії, ветерана російсько-української війни Олексія Гетьмана, у разі відходу українських військових з Авдіївки ситуація на фронті залишатиметься незмінною.

Росіяни поновили наступальні дії на Авдіївку, і це більш політична ціль, ніж тактична. В Інституті вивчення війни (ISW) аналітики вважають, якщо ЗСУ доведеться вийти з Авдіївки, то це не вплине суттєво на перебіг подій на війні, на Східний фронт. Авдіївка – це плацдарм для можливого наступу на Донецьк, - пояснює експерт.

Він підкреслив, що контролюючи Авдіївку, українські військові тримають під вогневим контролем майже увесь окупований росіянами Донецьк.

Він зауважив, що протягом всього часу окупації обласного центру росіяни так і не змогли побудувати там "нічого суттєво військового".

Ми не бомбили Донецьк усі 8 років, як кажуть росіяни. Але ворог не міг там побудувати нічого суттєво військового, тому що перебував під нашим вогневим контролем. Як з Бахмутом, так і з Авдіївкою, якщо нам доведеться відійти, то суттєво нічого не зміниться. Це буде тактична поразка, тактичний відхід, але стратегічно нічого не змінить, - пояснює аналітик.

У чому відмінність атак армії РФ в районі Бахмута і під Авдіївкою

За словами військово-політичного аналітика Олександра Коваленка, порівнювати атаки злочинної армії РФ в районі Бахмута та Авдіївки не доречно.

Так, він підкреслив, що протяжність лінії наступу в районі Бахмута склада близько 50 км, тоді як в районі Авдіївки - трохи більше 20 км.

В районі Бахмута було сконцентровано від 20 до 50 тис російських військових злочинців, а в районі Авдіївки - більше 40 тис.

Під час наступу на Бахмут було задіяно понад 300 танків, а за три тижні наступу на Авдіївку було знищено понад 100 російських танків.

За три тижні наступу на Авдіївку було знищено 6 500 окупантів. Це практично 10 батальйон-тактичних груп. До речі, 100 знищених танків і 250 ББМ - це практично штатна комплектація 10 БТГр. Іншими словами, російські окупаційні війська поклали 1 БТГр на 2 км фронту біля Авдіївки. Повторюю. Це тільки за три тижні даної фази наступу, - підкреслює Коваленко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?