Чи вплине зустріч Сі Цзіньпіна та Джо Байдена на позицію КНР щодо України — МЗС Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи вплине зустріч Сі Цзіньпіна та Джо Байдена на позицію КНР щодо України — МЗС Китаю

Байден Сі
Джерело:  МЗС Китаю

Речниця МЗС КНР Мао Нін заявила, що зустріч президента Сі Цзіньпіна з американським лідером Джо Байденом не вплине на позицію Китаю щодо "кризи в Україні".

Чи вплине зустріч Сі Цзіньпіна та Джо Байдена на позицію КНР щодо України

Мао Нін зазначила, що лідери обмінялися думками щодо міжнародних і регіональних питань, що викликають спільне занепокоєння, таких як "криза в Україні" та конфлікт Ізраїлю і Палестини.

Позиція Китаю щодо "української кризи" та палестино-ізраїльського конфлікту дуже чітка і послідовна. Ми завжди стоїмо на боці чесності і справедливості, прагнемо сприяти миру й переговорам, а також деескалації ситуації, –  додала вона.

Сі Цзіньпін приїхав до США

Reuters повідомляє, що зустріч Сі з Байденом стане першою за рік особистою зустріччю між лідерами США та Китаю.

Зазначається, що офіційні особи США розглядають її як можливість зменшити тертя між країнами.

Сі Цзіньпіна з літака зустрічали низка офіційних осіб США, включаючи міністра фінансів Джанет Єллен і посла США в Китаї Ніколаса Бернса.

Потім він поїхав у Сан-Франциско, де очікуються демонстрації як за, так і проти його візиту.

Протести включатимуть правозахисні групи, які критикують політику Сі в Тибеті, Гонконзі та щодо мусульманських уйгурів.

Коли Байден прибув до Сан-Франциско, демонстранти вітали кортеж президента США, деякі розмахували китайськими прапорами та тримали банери із закликами до «добрих» і «теплих» американсько-китайських зв’язків. Інші тримали плакати із засудженням Комуністичної партії Китаю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?