Чи загрожує ЗСУ відхід з Кринок на Херсонщині — пояснення Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи загрожує ЗСУ відхід з Кринок на Херсонщині — пояснення Гуменюк

Військові ЗСУ
Джерело:  FREEДОМ

За словами керівниці пресслужби ОСУВ “Одеса” Наталії Гуменюк, на лівому березі Дніпра на Херсонщині злочинна армія РФ продовжує “м'ясні штурми” в районі села Кринки. 

Що відбувається в районі Кринок

Гуменюк підкреслила, що російські окупанти вдаються до “м’ясних штурмів” практично без використання бронетехніки.

Вона зазначила, що українські військові впевнено утримують позиції і не збираються відходити з Кринок.

Ми не збираємося відходити, у нас досить надійні позиції на плацдармах, ми укріпилися там, попри те, що ворог дійсно в абсолютно варварський спосіб фактично зрівняв із землею населений пункт Кринки. Проте ми закріпилися там і можемо говорити про наші безумовні успіхи, тому що саме на тлі заяви, яку поспішили зробити окупанти, вони самі ж для себе мали великі іміджеві втрати, - зазначає речниця ОСУВ “Одеса”.

Що відомо про результати єдиної спроби штурму окупантів в районі Кринок

Вона зазначила, що протягом попередньої доби у окупантів вистачило сил лише на одну спробу штурму.

Гуменюк підкреслила, що близько 30 російських загарбників у складі трьох штурмових груп по 10 осіб намагались наблизитись до Кринок з різних сторін.

Водночас вона визнала, що з логістикою в українських сил на тій ділянці зараз "не дуже все добре". 

Усім зрозуміло, що коли в тебе за спиною Дніпро, з логістикою не дуже все добре. А в окупантів при тому, що в них за спиною суходоли і є можливості відходу і на обладнані позиції, проте невикористання в штурмах бронетехніки в них триває як командирське ембарго. Тобто їм заборонено використовувати техніку, тому що вони її безповоротно втрачають. І при тому, що в них є ресурс, який можна підтягувати, вони її все одно економлять. Зараз у них просто сезон "м’ясних штурмів, - зазначила Гуменюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?