ЗСУ досягли підтверджених успіхів у Кринках — експерти
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ досягли підтверджених успіхів у Кринках — експерти

ЗСУ
Джерело:  ISW

Українські війська просунулися на захід від Горлівки (на південний захід від Бахмута). Російські війська нещодавно просунулися у північній Авдіївці та продовжили позиційні бої з українськими військами у цьому районі.

Українські війська досягли підтверджених успіхів у Кринках

Позиційні бої тривали на заході Запорізької області 9 лютого, але підтверджених змін на фронті не було.

Українські та російські джерела повідомили про позиційні бої:

  • біля Роботиного;

  • на захід від Вербового (на схід від Роботиного);

  • на захід від Новопокровки (на північний схід від Роботиного);

  • біля Новопрокопівки (на південь від Роботиного).

Відео з геолокацією, опубліковане 8 лютого, показує, що українські війська нещодавно досягли певних успіхів у Кринках на лівому березі Херсонської області.

Повідомляють, що позиційні бої тривали на східному березі Херсонської області 9 лютого.

Що обмежує наступ армії РФ на лівому березі Дніпра

16 січня 2024 року представник Південних сил оборони України зазначив, що матеріально-технічне постачання на лівому березі Дніпра зіткнулося з труднощами.

Дніпровське угруповання військ Росії не домоглося успіху в усіх своїх спробах витіснити українських захисників, незважаючи на те, що майже напевно має значну перевагу в співвідношенні сил на цій осі. Цілком імовірно, що слабка підготовка і координація дій російських військ у цьому районі обмежують їхні наступальні можливості, — заявили в британській розвідці.

Військові зазначили, що змусити Україну відвести свої сили з лівого берега Дніпра залишається пріоритетним оперативним завданням для Росії.

Цілком імовірно, що Росія продовжить атаки в районі Кринки найближчими тижнями, незважаючи на зростаючі втрати в особовому складі, — ідеться в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?