Чи змінять винищувачі F-16 хід війни — відповідь Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи змінять винищувачі F-16 хід війни — відповідь Повітряних сил

F-16

Речник Командування Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат зазначив, що винищувачі F-16 зможуть суттєво вплинути на хід війни в Україні. 

Чи змінять винищувачі F-16 хід війни

Я б хотів посперечатися з усіма критиками цього питання щодо літаків. Змінять хід війни літаки і дуже серйозно змінять. Питання в тому, щоб ці літаки не мали тактико-технічні характеристики значно слабші за російські, - наголосив Ігнат.

За його словами, нашій країні потрібні сучасні літаки, які зможуть завоювати перевагу у повітрі.

 І ряд інших чинників, які має багатоцільовий літак. Тобто F-16. Певні модифікації. Який може завдавати ударів по наземних цілях, по надводних цілях і по повітряних цілях і захистити державу всередині від ракет та дронів, - пояснив речник.

Він також зазначив, що за допомогою авіаційних комплексів, таких як F-16, українські Повітряні сили зможуть відігнати російську авіацію подалі й прикрити з повітря наші наземні війська.

Що відомо про F-16 для України

Нагадаємо, низка союзників України погодились надати нашій країні винищувачі F-16. Наприклад, Сполучені Штати Америки вже розпочали навчання пілотів на американських винищувачах.

Зокрема 7 листопада президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про те, що нідерландські F-16 прибули до Румунії для навчання українців.

Окрім цього Бухарест відкрив Європейський навчальний центр на військово-повітряній базі Фетешті, втім, станом на 13 листопада навчання ще не почались.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?