Чим насправді займаються вагнерівці у Білорусі — дані розвідки
Категорія
Світ
Дата публікації

Чим насправді займаються вагнерівці у Білорусі — дані розвідки

Міноборони Британії
ПВК Вагнері

Згідно з даними британських розвідників, станом на сьогодні на території Білорусі базується менше тисячі бойовиків ПВК "Вагнер" — вони працюють так як інструктори.

Діяльність вагнерівців у Білорусі. Що важливо знати

Міноборони Великої Британії публікує дані про те, що у РБ, цілком ймовірно, знаходиться менше тисячі "вагнерівців".

Варто звернути увагу на те, що у період найбільшої присутності після червня 2023 року їхня загальна кількість сягала близько 8000.

Іноземні розвідники також попереджають, що вагнерівців залучені до навчань білоруських військових і силовиків.

Міноборони Великої Британії не вважає реалістичним сценарій, згідно з яким білоруський диктатор Лукашенко захоче розширити використання бойовиків ПВК "Вагнер", до прикладу, в рамках дій білоруських силових структур всередині країни чи для охорони кордону.

Триваюча присутність "вагнерівців" у Білорусі майже напевно грає на руку Росії у веденні бойових дій, оскільки це змушує Україну підтримувати оборонні позиції і залишати особовий склад на кордоні з Білоруссю, – наголошують британські розвідники.

У Росії зник новий ватажок ПВК “Вагнер”

За словами російських опозиційних сил, у країні-агресорці не виходить на зв'язок Антон Єлізаров (кличка "Лотос"), який почав керувати ПВК “Вагнер” після ймовірної загибелі колишнього ватажка вагнерівців Євгена Пригожина.

Про це повідомляє Телеграм-канал "ВЧК-ОГПУ".

За попередніми даними, наступника ексглави ПВК затримали співробітники правоохоронних органів.

Він вигідно виглядав на тлі Андрія Трошева, який відколовся від основних сил ПВК і перейшов під опіку Міноборони РФ. Згодом... Єлізаров зблизився з Росгвардією, що також похитнуло його репутацію в колах відданих ідеям "Вагнера, - пояснюють адміністратори "ВЧК-ОГПУ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?