Чим загрожує ЗСУ наближення армії РФ до траси Покровськ-Костянтинівка — відповідь військового
Категорія
Україна
Дата публікації

Чим загрожує ЗСУ наближення армії РФ до траси Покровськ-Костянтинівка — відповідь військового

Військовий ЗСУ
Джерело:  24 канал

За словами військового ЗСУ Євгена Ієвлєва, внаслідок постійних штурмів окупаційної армії РФ та намагань просунутись на Донеччині виникає загроза для стратегічно важливої траси Покровськ-Костянтинівка. 

Головні тези:

  • Наближення армії РФ до траси Покровськ-Костянтинівка створює загрозу для логістики ЗСУ на Донеччині.
  • ЗСУ мають альтернативні логістичні шляхи у разі захоплення траси армією РФ.
  • Російські окупанти активно рвуться у бік Торецька, проте не мають успіху у проведенні лобових атак.
  • Українські військові протистоять окупантам на багатьох напрямках, не допускаючи їхнього просування.
  • Російські окупанти сподіваються на обвалення фронту, але зустрічають опір від ЗСУ, які готові захищати свою землю.

Чи мають ЗСУ альтернативні логістичні шляхи у разі захоплення армією РФ траси Покровськ-Костянтинівка

Ієвлєв підкреслив, що ця траса є стратегічно важливою для забезпечення логістики ЗСУ у цьому районі, однак є й альтернативні шляхи постачання.

Донбас у війні не два з половиною, а десять років. За цей час створено дуже багато стежок. Ворог не зможе захопити та контролювати всі. У полях є шляхи, які ще кращі ніж асфальтовані дороги, - пояснює військовий.

Він зазначив, що наразі ЗСУ намагаються запобігти просуванню російських окупантів у бік траси Покровськ-Костянтинівка, однак у разі захоплення її злочинцями з армії РФ, українські військові не матимуть великих проблем із забезпеченням.

Євген Ієвлєв додав, що ця траса військово дуже важлива, бо з неї відкриваються рубежі у право на Костянтинівку, а вліво на Покровськ, однак на логістику це суттєво не впливає.

Чому армія РФ так вперто рветься у бік Торецька

Хлопці з нашого підрозділу проходили Вугледар, Степове, Авдіївку, і скажу вам, що зараз найбільша навала з усіх боків саме на нашому напрямку, - зазначає Ієвлєв.

Він додав, що це не найбільше бойове зіткнення за час війни, але напрямок очевидно є пріоритетним для окупантів, і тут вони розвивають активні бойові дії.

При цьому військовий підкреслив, що у бік Торецька російські окупанти не мають змоги проводити лобові атаки.

Ворог, розуміючи наскільки складно буде рухатися прямо на нас, мав тактичний план з Очеретиного дійти до траси Костянтинівка - Покровськ, пробивати Часів Яр, змикати кільце і брати в оточення наше угруповання військ. Однак окупантам так і не вдається просунутися. Суттєвого успіху вони не мають, тож у них залишилася єдина тактика - промацувати фронт і сподіватися, що в якомусь місці він обвалиться. Росіяни "намацали" таке місто (Торецьк) і ми маємо певну проблему. Було промацування боєм, вони побачили, що знайшли слабке місце, куди можна "вбити кілки". Ось вони їх і вбили, - наголошує військовий ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?