Чому Байден ніколи не казав, що США хочуть перемоги України — пояснення Годжеса
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому Байден ніколи не казав, що США хочуть перемоги України — пояснення Годжеса

Байден
Джерело:  Голос Америки

Президент США Джо Байден ніколи не казав, що США хочуть перемоги України, бо є певна "нерішучість" та "стурбованість", що Росія може посилитися. 

Чому Байден ніколи не казав, що США хочуть перемоги України

Таку думку висловив екскомандувач армії США в Європі, генерал у відставці та очільник Кафедри стратегічних досліджень Першинга у Центрі аналізу європейської політики Бен Годжес в інтерв'ю для Голос Америки. 

Я сказав так, тому що ніколи не чув, щоб президент або Конгрес сказали, що ми хочемо перемоги України. Вони кажуть - ми з вами стільки, скільки буде потрібно. Що це означає? Думаю, що є нерішучість. Мені дуже важко зрозуміти, чому вони зупинилися. Вважаю, що є певна стурбованість, що Росія може якось посилитись, хоча вони за два роки цього не зробили, - зазначив він.

За його словами, у США не усі політики та високопосадовці вірять, що Росія може програти. 

Є певна невпевненість щодо того, що станеться, якщо Україна переможе, а режим Путіна впаде. Що ми будемо робити? На жаль, є деякі люди тут у Вашингтоні, Берліні та інших столицях, які не можуть навіть уявити, що Росія може програти. Я маю на увазі, що їм доведеться відмовитись від десятиліть своїх переконань про Росію - хто і що таке Росія, - пояснив він. 

Штати шукають інструменти для ослаблення Росії

За словами Джеффрі Паєтта, наразі офіційний Вашингтон намагається зрозуміти, що потрібно зробити, щоб тіньовий флот РФ втратив свою ефективність.

Як уже згадувалося раніше, його країна-агресорка використовує для обходу санкцій та продає свою нафту покупцям, переважно в Індії та Китаї, за цінами, які перевищують верхню межу, встановлену країнами G7.

Представник Держдепу звернув увагу на те, що перешкоджання майбутнім доходам Росії є настільки ж важливим, як і завдання шкоди її поточним фінансам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?