У Демократичної партії немає альтернативи Байдену у разі його нездатності взяти участь у виборах — Reuters
Категорія
Політика
Дата публікації

У Демократичної партії немає альтернативи Байдену у разі його нездатності взяти участь у виборах — Reuters

Джо Байден
Джерело:  Reuters

Демократична партія США не має альтернативного кандидата на випадок, якщо чинний 81-річний президент Джо Байден не зможе прийняти участь у виборах в наступному році. 

Що відомо про побоювання стосовно нездатності Байдена прийняти участь у виборах

За інформацією журналістів видання із посиланням на представників Демократичної партії, навіть серед демократів є занепокоєння через поважний вік Байдена і питання щодо його змоги прийняти участь у виборах.

Однак, як зазначається у матеріалі видання, досі найстаріший президент США твердо дотримувався плану щодо участі у виборах у наступному році.

За результатами підготовки до внутрішньопартійних праймеріз, які мають відбутись у першій половині 2024-го, Байден вже обійшов всіх основних конкурентів від демократів.

Автори матеріалу зазначають, що у разі, якщо довелось би терміново шукати альтернативного кандидата на заміну Байдена, ситуація була б не зовсім зрозумілою.

Чого очікувати у разі відмови Байдена від участі у виборах

За словами низки колишніх представників Демократичної партії, на демократів чекатиме потрясіння, у разі якщо проблеми зі здоров’ям завадять участі Байдена у виборах.

Чинний віце-президент Камала Харріс має власні проблеми з популярністю серед виборців, тож не стане автоматичною заміною головного кандидата від демократів. В партії є багато бажаючих скласти їй конкуренцію.

Немає ніякого "плану Б". Якби він... раптом не балотувався, балотувалися б усі, кого ви знаєте. Віце-президент нікого не лякає, - зазначив журналістам один зі співрозмовників.

Примітно, що головний суперник Байдена у боротьбі за Білий Дім, 77-річний Дональд Трамп, також стикається з занепокоєнням щодо свого віку. Але на додачу до похилого віку він також має низку кримінальних справ проти себе, що знаходяться на різних процесуальних стадіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?