Чому РФ стала менше атакувати Україну дронами "Ланцет" — пояснення Forbes
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому РФ стала менше атакувати Україну дронами "Ланцет" — пояснення Forbes

Ланцет
Джерело:  Forbes

Ймовірно, після великої “бавовни” 9 серпня 2023 року на "Загорському оптико-механічному заводі" виробництво російських дронів “Ланцет” впало. 

Росіяни стали менше використовувати дрони “Ланцет”

Видання Forbes порахувало використання росіянами дронів-камікадзе "Ланцет" у 2023 році та дійшло висновку про падіння їхнього виробництва, що може бути пов’язано з вибухом на території "Загорського оптико-механічного заводу" в Сергієвому Посаді Підмосков'я 9 серпня минулого року.

За даними видання, росіяни у серпні застосували 126 "Ланцетів", а вже у грудні минулого року кількість ударів дронами-камікадзе знизилась до 59.

Замість того, щоб зростати, виробництво Lancet було скорочено. Щось сталося в серпні, що завадило ZALA (ZALA Aero Group – компанія РФ, що спеціалізується на розробці БПЛА – ред.) перетворити корпус Lancet на готову продукцію, – зазначає видання.

Видання зазначає, що "Ланцет" складається з імпортних компонентів, включаючи двигун і бортову електроніку. Єдині елементи, які виготовляють росіяни самостійно, це планери, блок живлення та камери.

Вказується, що вибух на "Загорському оптико-механічному заводі" міг перервати саме постачання камер для дронів-камікадзе.

"Ланцет" є однією з основних бойових одиниць, які ворог використовує на фронті проти української бронетехніки, систем ППО, РЛС, і не тільки. Так само, як і інші продукти компанії ZALA AERO.

Велика “бавовна” у Підмосков'ї

9 серпня стався вибух на території "Загорського оптико-механічного заводу" в Сергієвому Посаді в Підмосков'ї. Сильною вибуховою хвилею вибило шибки в прилеглих будівлях. Унаслідок вибуху постраждали 43 людини, 4 будівлі повністю зруйновані, ще 20 пошкоджені.

Місцева влада заявила, що місцем детонації став склад піротехніки в приміщенні, орендованому компанією "Піро-Росс" у заводу.

Однак директор компанії Сергій Чанкаєв спростовував цю інформацію, заявивши, що вибух стався не на складі піротехніки, а на сусідньому складі, де зберігалися металеві труби і не було жодних горючих матеріалів.

Також російське видання "Агентство" писало, що "Загорський оптико-механічний завод" у Підмосков'ї, на якому 9 серпня прогримів вибух, брав участь у розробці "стелс"-бомбардувальника нового покоління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?