Чому РФ відмовляється направити танк "Армата" на фронт — дані Міноборони Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому РФ відмовляється направити танк "Армата" на фронт — дані Міноборони Британії

Міноборони Британії
танк Армата

Через побоювання репутаційної шкоди від втрат російських новітніх танків "Армата", а також через їхню недостатню кількість, Кремль відмовився направляти їх на фронт в Україну.

Чому РФ відмовляється направити танк "Армата" на фронт

Як зазначили британські аналітики, 4 березня Сергій Чемезов, голова російського військового концерну "Ростех", заявив, що найсучасніший російський основний бойовий танк Т-14 "Армата" надійшов на озброєння армії, але не буде направлений в Україну.

Чемезов заявив, що це сталося через високу вартість, яка обмежує масштабне виробництво танків "Армата".

Танк "Армата" дебютував у День Перемоги у 2015 році та затих на репетиції. 1-ша гвардійська танкова армія мала отримати танки "Армата" у 2021 році. Однак малоймовірно, що постачання в якісь передові частини відбулося, підкреслити у британській розвідці.

За даними Міноборони Британії, танк "Армата" був помічений під час навчань на півдні Росії у грудні 2022 року, а кремлівські інформаційні агенції тоді заявили, що він використовуватиметься в Україні.

На сьогодні майже напевно відомо, що Т-14 "Армата" не був перекинутий в Україну. Цілком ймовірно, це сталося через потенційну репутаційну шкоду від втрати "престижної" машини в бою і необхідності виробництва більшої кількості основних бойових танків, яку можна задовольнити лише шляхом інших варіантів, — зазначають у звіті.

Що відомо про використання танку “Армата”

У січні 2023 року розвідка Британії вже присвячувала один зі своїх оглядів танкам "Армата". У ньому розповідали, що якщо рф все ж кине їх на фронт, то це буде передусім з пропагандистською метою, тому що застосування цих танків є ризиком для російської армії.

Якщо росія розгорне Т-14, то, швидше за все, в пропагандистських цілях. Виробництво, ймовірно, [було] лише в кількох десятках. Командири навряд чи довірятимуть машині в бою, — підкреслили у британській розвідці.

А потім згодом у британському відомстві додали, що через сумніви щодо технічного стану найновіших російських танків T-14 "Армата", військові рф хоч і підготували їх невелику партію для застосування на фронті, проте вагаються їх використовувати.

Варто додати, що минулої доби, 4 березня, Сили оборони ліквідували ще 9 танків, таким чином загальні втрати цієї ворожої техніки з початку повномасштабного вторгнення склали 6657 одиниць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?