Чому Україна відмовилась від умов РФ щодо завершення війни — відповідь Арахамії
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Україна відмовилась від умов РФ щодо завершення війни — відповідь Арахамії

Давид Арахамія
Джерело:  online.ua

Навесні минулого року у Кремлі обіцяли швидке завершення розв'язаної злочинної війни проти України у разі відмови Києва від намірів отримати членство у НАТО. 

Що відомо про відмову України від умов Кремля щодо завершення війни

За словами керівника парламентської фракції “Слуга народу “Давида Арахамії в ефірі передачі "Мосейчук+", представники країни-агресорки сподівались дотиснути керівництво України до підписання такої угоди.

Щоб ми взяли нейтралітет - це була найбільша для них справа, вони готові були закінчити війну, якщо ми візьмемо, як Фінляндія колись там, нейтралітет і дамо зобов'язання, що ми не будемо вступати до НАТО... Фактично ключовий пункт був цей. Все інше там - косметичні, політичні приправки, типу денацифікація.. - пояснює Арахамія.

Чому Україна відмовилась від умов Кремля

За його словами, представники України не погодились на таку угоду.

Ну, по-перше, для того, щоб на цей пункт погодитися, треба змінювати Конституцію, - наш шлях до НАТО записаний в Конституції. По-друге, немає довіри і не було... до росіян, що вони це зроблять - це можна лише зробити, якщо є гарантії безпеки. Ну ми ж не могли щось підписати, відійти, всі б там видихнули, а потім вони б зайшли більш підготовлені, бо вони прийшли насправді непідготовлені... - пояснив Арахамія.

Журналістка Мосейчук зазначила, що Володимир Путін показував африканській делегації нібито готовий проєкт мирної угоди з Україною за результатом переговорів у Білорусі, який нібито було парафовано у Стамбулі (Туреччина).

У так званій угоді "Про постійний нейтралітет України й гарантії безпеки", як стверджував Путін, було 18 статей і "все прописано, від бойової техніки до особового складу Збройних сил України", і нібито під документом стояв підпис керівника української делегації. 

Арахамія наголосив: "Чомусь Путін не оприлюднив цей документ. Як Ви думаєте, чому? Якби в нього був документ, він би оприлюднив".  

Арахамія додав, що західні партнери знали про перебіг переговорів і бачили драфти документів, але не вирішували за Україну, а лише могли дати поради. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?