Чому в РФ відновили проведення "прямої лінії" з Путіним — дані розвідки Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому в РФ відновили проведення "прямої лінії" з Путіним — дані розвідки Британії

Міноборони Британії
Пряма лінія з Путіним

Відновлення проведення традиційної "прямої лінії" з Володимиром Путіним, яку скасували минулого року, ймовірно є частиною майбутньої передвиборчої кампанії російського диктатора.

У РФ відновили пряму лінію з Путіним після скасування

9 листопада Кремль оголосив, що Володимир Путін проведе свою традиційну комбіновану пресконференцію та публічну телефонну розмову до кінця року.

У розвідці Британії нагадали, що у 2022 році подію скасували, ймовірно, через те, що Росія зазнала військових невдач в Україні протягом попередніх тижнів.

Кремлівські планувальники майже напевно розглядатимуть цю подію як важливу точку в передбачуваній передвиборчій кампанії Путіна з метою отримати п’ятий термін на президентських виборах у березні 2024 року. Ймовірно, він оголосить свою кандидатуру до кінця 2023 року.

Розвідка Британії повідомляє, що 10 листопада Путін відвідав штаб Південного військового округу в Ростові-на-Дону, де зустрівся з начальником Генштабу генералом Валерієм Герасимовим і міністром оборони Сергієм Шойгу.

Це другий візит Путіна до штабу за чотири тижні: ймовірно, це пожвавлення його постійних зусиль представити себе як «патріотичного» кандидата перед виборчою кампанією.

Плани Путіна щодо президентства

Згідно з офіційними опитуваннями громадської думки, російський диктатор має рейтинг схвалення 80% виборців у Росії.

Reuters зазначає, що для Путіна вибори є формальністю: якщо він балотуватиметься – за підтримки держави, державних ЗМІ та майже повної відсутності інакомислення в суспільстві, він напевно переможе.

Багато іноземних дипломатів, шпигунів і чиновників очікують, що Путін залишиться при владі довічно, проте наразі досі не було конкретного підтвердження його планів балотуватися на президентських виборах у березні 2024 року.

Володимир Путін вже перебуває на посаді президента довше, ніж будь-який інший російський правитель з часів Йосипа Сталіна.

7 жовтня 2023 року Путіну виповнився 71 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?