CША не висунули Ізраїлю умов щодо застосування американської зброї проти ХАМАС
Категорія
Світ
Дата публікації

CША не висунули Ізраїлю умов щодо застосування американської зброї проти ХАМАС

Ллойд Остні
Джерело:  The Wall Street Journal

Міністр оборони Ллойд Остін заявив, що США не ставили умов щодо використання Ізраїлем американської зброї в боротьбі проти ХАМАС.

США не обмежують Ізраїль в ударах по ХАМАС

США є головним постачальником військової техніки в Ізраїль і відправили в країну боєприпаси та іншу зброю після вторгнення ХАМАС.

Остін сказав, що його країна не обмежувала використання Ізраїлем американської зброї в боротьбі проти Гази, довіряючи ізраїльським силам робити все можливе, щоб уникнути жертв серед цивільного населення.

Це професійна армія, яку очолює професійне керівництво, і ми сподіваємось і очікуємо, що вони будуть робити правильні речі під час своєї кампанії. Ми залишаємо за ними визначати, як виглядатимуть їхні операції, але у нас немає підстав вважати, що вони будуть робити щось інакше.

Що відомо про атаку ХАМАС на Ізраїль

7 жовтня Ізраїль зазнав раптової атаки терористів з ХАМАС, які змогли проникнути на прилеглі території Ізраїлю біля сектору Газа.

Після атаки Ізраїль оголосив стан війни проти ХАМАС та призвав резервістів.

Відомо, що від атаки загинули понад 1300 ізраїльтян. У Газі внаслідок бомбардувань Ізраїлю загинули понад 1417 людей.

Наразі відомо, що ХАМАС взяв в заручники 97 осіб. Терористи погрожують їх страчувати, якщо Ізраїль продовжить бомбардування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?