CША офіційно підтвердили ліквідацію заступника командувача бойовиків ХАМАС Ісси
Категорія
Світ
Дата публікації

CША офіційно підтвердили ліквідацію заступника командувача бойовиків ХАМАС Ісси

Газа
Джерело:  Укрінформ

Ізраїль заявив про ймовірну ліквідацію в Газі заступника командувача військового крила ХАМАС Марвана Ісси минулого тижня. Його вважають одним із ключових організаторів терористичного нападу на Ізраїль 7 жовтня, що спровокувало війну.

США підтвердили ліквідацію високопоставленого бойовика

Сполучені Штати офіційно підтвердили загибель заступника командувача військового крила ХАМАСу Марвана Ісси, який був ліквідований під час ізраїльського удару в центрі Гази.

З відповідною заявою виступив радник Білого дому Джейк Салліван.

Третій номер (в ієрархії — ред.) ХАМАС Марван Ісса був убитий під час ізраїльської операції минулого тижня. Решта високопоставлених лідерів переховуються, ймовірно, глибоко в мережі тунелів.

Джейк Салліван

Джейк Салліван

Радник Білого дому

Салліван запевнив, що відповідальність настане і для решти бойовиків.

Ми надаємо допомогу, щоб це сталося.

ЦАХАЛ за тиждень знищила третину бойовиків ХАМАС

3 лютого ЦАХАЛ доповів, що знищено 2/3 ХАМАС і, відповідно, зруйновано 50% всіх підземних тунелів. ЦАХАЛ контролює близько 75% території сектору Гази. Однак це не означає, що операція наближується до кінця.

Корнійчук заявив, що ситуація в Ізраїлі та Секторі Гази перейде у більш посилену фазу, оскільки нині почались різновекторні рухи з точки зору дій військових і партнерів Ізраїлю.

Також не змінюються заяви вищого політичного керівництва Ізраїлю, бо там на сьогодні є складний правий і націоналістичний уряд, який ніколи не піде на жодні поступки ХАМАС, — зауважив посол України в Ізраїлі.

Євген Корнійчук додав, що щодо Рамалли, Палестинської автономії, також ведуться досить складні переговори, які не наближають Ізраїль до закінчення бойових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?