Путін збирає у Москві представників ХАМАС та "Ісламського джихаду"
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін збирає у Москві представників ХАМАС та "Ісламського джихаду"

ХАМАС
Джерело:  Укрінформ

Наприкінці лютого у Москві пройде міжпалестинська зустріч. На неї Путін запросив усі палестинські організації, включаючи ХАМАС та "Ісламський джихад".

Що відомо про міжпалестинську зустріч у Москві

Як повідомив прем’єр-міністр Палестинської національної адміністрації (ПНА) Мухаммад Штайе, Росія запросила усі палестинські фракції, які зустрінуться 26-го лютого у Москві.

За його словами, після 7 жовтня 2023 року ПНА не підтримувала контакти з ХАМАС. Штайе також засудив саму атаку ХАМАС з вбивством цивільних, але наголосив на необхідності врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту на основі створення двох держав.

І хоча ситуація станом на 7 жовтня була катастрофічною для усіх, ми не сприймаємо факт, що цивільних убивали. Це те, що ми не сприймаємо. Але не можна дозволити, щоб цикл насильства знову і знову повторювався. Палестинське питання має бути врегульовано. Зараз час знайти рішення. Не треба більше говорити про процеси, треба рішення. Нам треба визнання Держави Палестини, а потім ми перейдемо до деталей. Історія палестинської катастрофи не розпочалася 7 жовтня. Останній цикл насильства розпочався 7 жовтня, — сказав він.

За словами Штайе, ХАМАС є "інтегральною частиною палестинської політичної арени", але "щоб ХАМАС став частиною діалогу, є ряд передумов". Зокрема, цей радикальний рух має "прийняти політичну платформу діалогу", а також "має бути знайдено порозуміння щодо питань опору", який повинен бути виключно "громадським опором".

Спецпредставник Путіна з Близького Сходу і країн Африки Михайло Богданов зазначив, що на захід у Москві запросили "всіх палестинських представників, які мають свої позиції в різних країнах, зокрема в Сирії та Лівані, інших країнах регіону".

Що відомо про угрупування "Ісламський джихад"

Рух "Ісламський джихад" у Палестині — ісламське арабське терористичне угрупування і з штаб-квартирою в Дамаску (Сирія), що має офіційною ціллю ведення релігійної війни, знищення Ізраілю і створення Палестинської Ісламської держави на території всієї Палестини.

Більшість західних країн, передусім США та країни ЄС, а також Ізраїль, визнають цю організацію терористичною. Ісламський джихад у свою чергу проголошує Ізраїль, США та про-західні арабські режими "втіленням імперіалізму" і вважає їх об'єктами своєї боротьби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?