Чутки про таємні переговори стосовно України — з'явилася реакція США
Категорія
Політика
Дата публікації

Чутки про таємні переговори стосовно України — з'явилася реакція США

Держдеп США
Держдеп США

Державник департамент США заперечує інформацію про те, що американська та європейська сторони обговорюють з Україною можливі “мирні перемовини” з Москвою.

Вашингтон спростував черговий фейк на тлі російсько-української війни

Представник Державного департаменту США Ведант Патель вкотре звернув увагу на те, що рішення про будь-які перемовини з офіційною Москвою повинна ухвалювати винятково українська владає

Як ми раніше неодноразово й казали, нічого не повинно відбуватись про Україну без України. Нам не відомо про будь-які розмови з Україною про переговори за межами "формули миру", щодо якої вже відбулась низка зустрічей, – наголосив представник Держдепу.

Патель також офіційно підтвердив, що команда російського диктатора Володимира Путіна не проявляє жодної зацікавленості в завершенні цієї війни шляхом переговорів.

І ми віддані зобов’язанню підтримувати наших українських партнерів, – нагадав американський дипломат.

Звідки взялися чутки про таємні переговори щодо завершення війни

Як уже згадувалося раніше, нещодавно телеканал NBC News поширив інформацію про те, що посадовці з США та ЄС почали обговорювати з Україною можливість проведення мирних переговорів з РФ.

Окрім того, наголошувалося, що під час цих обговорень йшлося про те, від чого Україні, можливо, доведеться відмовитися, щоб досягти домовленостей.

Дипломатичні джерела у ЄС раніше назвали цю інформацію неправдивою.

Цю інформацію також заперечив український лідер Володимир Зеленський.

На сьогодні ніхто з лідерів Євросоюзу та Сполучених Штатів не тисне на мене (для проведення переговорів з Росією)… Щоб ми зараз сіли говорити з Росією, розмовляли і щось їй віддавали – такого не буде, - заявив глава держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?