У Росії розпочалися таємні переговори між сином Пригожина та командою Шойгу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії розпочалися таємні переговори між сином Пригожина та командою Шойгу

ПВК Вагнер
Джерело:  online.ua

Опозиційний російський телеграм-канал ВЧК-ОГПУ дізнався від свого інсайдера про те, що спадкоємець Євгена Пригожина, його син Павло, проводить секретні перемовини щодо майбутнього ПВК “Вагнер” з Міноборони РФ.

Про що намагаються домовитися син Пригожина та люди Шойгу

Згідно з даними анонімного джерела ВЧК-ОГПУ, команду Шойгу у цих переговорах представляє заступник міністра оборони РФ Тимур Іванов.

Окрім того, повідомляється, що безпосереднього контакту між сторонами немає.

Діалог відбувається через одного з «учасників зустрічі з Пригожиним-старшим у штабі Південного військового округу ЗС РФ» у дні заколоту. Як відомо, тоді перемовини там проводили Юнус-Бек Євкуров та Володимир Алексєєв.

Сенс переговорів такий. Іванов вимагає від Пригожина-молодшого передати контроль над нафтогазовими родовищами у Сирії та алмазними родовищами в ЦАР, які зараз контролюються ПВК “Вагнер”. Аргумент: «все одно без батька не втримаєш». Натомість пропонується поновлення видачі всім бійцям “Вагнера” посвідчень ветеранів бойових дій (зараз цей процес “заморожений”), а також виплати, які дозволять розв'язати фінансові проблеми ПВК.

Міноборони РФ намагається переконати спадкоємця Пригожина в тому, що це дасть йому можливість суттєво посилити свій авторитет серед вагнерівців та нарешті розібратися з нагальними фінансовими труднощами.

За словами інсайдера, Тимур Іванов особисто підтверджував пропозицію.

Однак, зважаючи на все, і Іванов не фінальний вигодонабувач від «угоди». Як мінімум, це міністр оборони Сергій Шойгу, - зазначає команда ВЧК-ОГПУ.

Спадкоємець Пригожина очолив вагнерівців у Росгвардії

Ще 31 жовтня стало відомо, що син загиблого очільника Групи “Вагнер” Євгена Пригожина, Павло, почав керувати колишніми найманцями у складі Росгвардії.

Ба більше, повідомляється, що набір до лав колишньої ПВК поновився на території декількох областей РФ.

У нас усе залишилося як і раніше - атрибутика, символіка. Набираємо тих, хто вже має бойовий досвід, зокрема вже входив до складу ПВК, - заявив роспропагандистам один з вербувальників.

Група “Вагнера” також не приховує той факт, що повернеться на війну в Україну

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?