Данія передасть Україні всю свою артилерію
Категорія
Світ
Дата публікації

Данія передасть Україні всю свою артилерію

Метте Фредеріксен
Джерело:  Укрінформ

Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен офіційно підтвердила, що її країна вирішила передати ЗСУ абсолютно всю свою  артилерію.

Україна отримає всю артилерію Данії

З такою заявою Метте Фредеріксен заявила під час виступу на 7-му Українському ланчі в Мюнхені.

За її словами, під час дискусій на Мюнхенській безпековій конференції мало говорять про важливість Україні тих озброєнь, які їй потрібні зараз.

Прем'єр-міністерка Данії звертає увагу на те, що європейські лідери часто посилаються на проблеми з виробництвом зброї як на перепону збільшенню постачань, і наразі відкривають нові оборонні підприємства на перспективу.

Але Україна у нас просить боєприпаси і артилерію зараз. Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. Тому вибачте, друзі, в Європі є військове обладнання, це питання не лише виробництва. У нас є зброя, боєприпаси, системи ППО, які ми поки що не використовуємо. Їх треба передати Україні.

Метте Фредеріксен

Метте Фредеріксен

Прем'єр-міністерка Данії

На її переконання, незалежно від того, що наразі відбувається в Штатах, Європейський Союз має нарешті взяти відповідальність за себе і свою безпеку.

Нам треба робити більше, — наголосила прем'єр-міністерка Данії.

Україна й Данія домовились почати переговори про "гарантії безпеки"

26 січня офіційно стало відомо, що Україна і Данія офіційно домовились про старт перемовин щодо підписання угоди про гарантії безпеки у межах вільнюської декларації.

Звісно, я це обговорив з українським колегою Дмитром Кулебою, і ми погодились, що тепер розпочнемо конкретні переговори про наші безпекові зобов’язання. І сподіваюсь, що в недалекому майбутньому ми узгодимо двосторонню угоду між Данією та Україною, — заявив глава МЗС Данії Ларс Локке Расмуссен.

За його словами, уже були обговорені "конкретні шляхи, якими Данія може допомогти Україні відновити контроль над усією її територією".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?