ДБР зробило заяву щодо арешту головного офісу "Сінево"
Категорія
Україна
Дата публікації

ДБР зробило заяву щодо арешту головного офісу "Сінево"

ДБР
ДБР

У ДБР заявили, що розслідування щодо “Сінево” ведеться ще з 2022 року і воно не перешкоджає діяльності медичного підприємства.

У ДБР пояснили арешт офісу "Сінево"

Бюро підтверджує арешт приміщень у рамках розслідування незаконного відчуження комплексу держпідприємства. Проте в бюро кажуть, що не проводили жодних слідчих дій щодо “Сінево”, які б могли зупинити роботу компанії.

Сам арешт слідчий суддя наклав ще у 2022 році, але “жодних перешкод у наданні медичних послуг не виникало та не виникає і сьогодні”, — повідомили в ДБР.

Правоохоронці нагадують, що вказаний арешт був неодноразово предметом судових оскаржень, які залишили ухвалу слідчого судді в силі.

Наразі кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України. Досудове розслідування триває.

Що цьому передувало

27 лютого в мережі лабораторій "Сінево" заявили про арешт, накладений Держбюро розслідувань (ДБР), на будівлю головного офісу і центральної лабораторії у Києві.

Компанія повідомила, що через арешт невдовзі буде змушена припинити діяльність в цій будівлі, "що призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій "Сінево" в Україні".

Згідно із заявою компанії, кримінальне провадження, у рамках якого ДБР було накладено арешт на будівлю, ведеться за фактом незаконного виведення з держвласності нерухомого майна у період з 2016 по 2021 року.

Але в "Сінево" звинувачення відкидають. Там стверджують, що придбали будівлю у 2010 році у фізичних осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?