Дефіцит в енергосистемі України. Як діятимуть графіки вимкнення світла 4 червня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Дефіцит в енергосистемі України. Як діятимуть графіки вимкнення світла 4 червня

Світло
Джерело:  Укренерго

В Україні 4 червня відключення світла за графіками відбуватимуться протягом всього дня. Вони будуть діяти по всіх областях.

Головні тези:

  • 4 червня усі області України будуть мати вимкнення світла з 00:00 внаслідок перевищення лімітів споживання електроенергії.
  • Дефіцит електроенергії в Україні зумовлений обстрілами та знищенням генераційних потужностей внаслідок дій Росії.
  • У разі перевищення лімітів на споживання електроенергії можливі екстрені вимкнення світла, що може відбутися у різних регіонах країни.
  • У зв'язку із збільшеним споживанням електроенергії деякі міста, наприклад, у Хмельницькому, змушені зменшити кількість тролейбусів на маршрутах.
  • Енергетики працюють над стабілізацією ситуації та виконанням графіків вимкнень, але ситуація залишається напруженою через високе споживання та обмежену генерацію електроенергії.

4 червня в Україні знову вимикатимуть світло

В "Укренерго" прогнозують, що впродовж всієї доби споживання електроенергії буде вищим за встановлені ліміти.

Окрім цього ліміти буде встановлено для усіх областей.

Завтра, 4 червня, з 00:00 та впродовж доби по всій території України для кожної області будуть діяти ліміти на споживання електроенергії.

Відключення світла в Україні

Після ударів РФ по енергетиці навесні цього року ситуація з відключеннями електроенергії залишається складною. Через обстріли було знищено понад 80% генерації електроенергії в Україні.

Через це енергетики були змушені запровадити стабілізаційні відключення світла - вони можуть бути як графікові, так і екстрені. Екстерні вводяться у випадку, якщо споживання електроенергії виходить за межі встановлених на день лімітів.

Через значне споживання електроенергії у Хмельницькому були змушені скоротити кількість тролейбусів на маршрутах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?