Демобілізація та ротація в Україні. У Міноборони пояснили неочікувані зміни
Категорія
Україна
Дата публікації

Демобілізація та ротація в Україні. У Міноборони пояснили неочікувані зміни

ЗСУ

Спікер Міноборони України Дмитро Лазуткін заявив, що положення стосовно демобілізації і ротації військовослужбовців із урядового законопроєкту про мобілізацію виключили на прохання Генштабу ЗСУ.

Що буде з процесом демобілізації в Україні

Як наголошує Дмитро Лазуткін, Генштаб ЗСУ щоденно уважно оцінює оперативну ситуацію на фронті, а також можливі загрози та ризики.

Зважаючи на це все, він попросив розглянути норми щодо демобілізації в окремому законопроєкті.

Норма про демобілізацію спочатку була присутньою у законопроєкті. Через 36 місяців.. Але наразі були побажання від Генерального штабу, який розуміє оперативну ситуацію, який розуміє загрози і ризики, які стоять перед державою. Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень. Ясна річ, що популістських думок дуже і дуже багато, — наголосив речник МО.

Дмитро Лазуткін закликав українців не ігнорувати той факт, що війна досі триває, а це означає, що нашій армії потрібно багато досвідчених воїнів.

Ба більше, російські загарбники щоденно нарощують темпи наступу, щоб захопити дедалі більше територій.

Саме тому варіант з послаблення української армії на тлі останніх подій є недопустимим сценарієм

Вочевидь є доручення від парламентського комітету розробити протягом 8 місяців новий закон, який буде стосуватися безпосередньо ротації і демобілізації, — додав спікер оборонного відомства.

За його словами, усі рішення, які наразі ухвалюються, мають на меті збереження цілісності та незалежності України.

Демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію

9 квітня офіційно стало відомо, що Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони виключив положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців із урядового законопроєкту про мобілізацію, який готується до другого читання.

Що важливо розуміти, ініціатором був головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Разом з тим, окремі положення законопроєкту, з огляду на значну кількість депутатських правок, потребують більш детального аналізу та додаткового вивчення. 3 урахуванням зазначеного пропонується питання підстав звільнення з військової служби, а також запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців унормувати окремо шляхом розгляду в іншому законопроєкті.

Олександр Сирський

Олександр Сирський

Головнокомандувач ЗСУ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?