День пам'яті Героїв Крут. Зеленський та Залужний виступили з заявами
Категорія
Україна
Дата публікації

День пам'яті Героїв Крут. Зеленський та Залужний виступили з заявами

Володимир Зеленський
День пам'яті Героїв Крут

29 січня український народ традиційно вшановує пам'ять Героїв Крут. Це були мужні українські студенти, яким вдалося зупинили більшовицький наступ на Київ у 1918 році.

Зеленський звернувся до українців у День пам'яті Героїв Крут

Президент Володимир Зеленський ушанував пам'ять полеглих у боротьбі за незалежну Україну під час Української революції 1917–1921 років.

На Аскольдовій могилі у Києві глава держави поклав квіти до пам’ятного хреста Героям Крут.

Президент вкотре звернув увагу на те, що, вшановуючи пам’ять Героїв Крут, ми пам’ятаємо свою історію, пишаємося, дякуємо й підтримуємо українську армію та разом наближаємо перемогу.

Усі наші герої, усі, хто віддав життя за українську незалежність, свободу й майбутнє, — назавжди в історії нашого народу. Пам'ятаємо кожного й кожну! Вічна слава і вдячність захисникам і захисницям України! — наголосив глава держави.

Зеленський подякував захисникам України у День пам'яті Героїв Крут

Головнокомандувач ЗСУ також нагадав українцям про те, що 29 січня 1918 року армія УНР виконала своє бойове завдання на полі під Крутами — зупинила російських окупантів, які рвалися до Києва.

Попри те, що минуло 106 років, українським героям досі доводиться захищати батьківщину від російських окупантів на всій лінії фронту.

Вони щохвилини доводять — Україна була, є і буде вільною і незалежною. Шануємо пам’ять українців, які віддали своє життя у бою під Крутами, який став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі з агресором. Дякуємо кожному, хто зараз боронить державу, її незалежність і майбутнє, — наголосив Валерій Залужний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?