Коли може початися "перерозподіл світу" — попередження Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли може початися "перерозподіл світу" — попередження Зеленського

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

На переконання українського лідера Володимира Зеленського, якщо США відмовляться допомагати Україні, то це призведе до ослаблення Європи й НАТО. Саме після цього може початися "перерозподіл світу".

Допомога Європи Україні залежить від політики США

Глава держави вірить в те, що Європа не залишиться одна.

Насамперед тому, що ЄС не зможе наодинці забезпечувати Україну всім необхідним під час війни.

Напевно, якщо б уся Європа об’єдналася, вона змогла би дати достатню підтримку Україні, але Сполучені Штати мають такий вплив: коли сигнали не дуже позитивні, вони мають такий самий вплив на деяких лідерів Європи. Тому я вважаю, що якщо так станеться і в США, не дай Боже, буде затягування процесів щодо підтримки України — це матиме вплив на об’єднану Європу.

"Перерозподіл світу" може початися після ослаблення ЄС та НАТО

Як вважає Володимир Зеленський, європейські лідери чітко усвідомлюють, що поразка України у війні з Росією означає, що агресія Путіна пошириться на країни ЄС.

Це буде катастрофою, особливо на тлі розриву США своїх звязків з НАТО.

Це буде серйозна загроза. Путін цим скористається, 100%. І це буде сигнал говорити про те, що і НАТО не буде таким міцним.

Як відомо, колишній глава США Дональд Трамп, який бере участь у президентських перегонах 2024 року, неодноразово натякав, що розглядає сценарій виходу Штатів з Альянсу.

Якщо це станеться, то санкційна політика Заходу щодо Росії також почне слабшати.

Тому, я вважаю, в цілому — перерозподіл світу, ось як це називається — озвучив свій прогноз Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?