Держдеп озвучив позицію США щодо виборів в Україні під час війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Держдеп озвучив позицію США щодо виборів в Україні під час війни

Держдеп
Джерело:  Укрінформ

Позиція Сполучених Штатів полягає в тому, що питання про проведення виборів в Україні, яка перебуває в умовах неспровокованої війни з боку РФ, мають вирішувати самі українські громадяни.

Народ України сам вирішить питання щодо виборів під час війни

Громадяни України мають вирішити самі: проводити чи ні вибори під час повномасштабного вторгнення Росії.

Такий коментар озвучив журналістам у понеділок речник Державного департаменту США Метью Міллер.

У кінцевому рахунку це — питання для українського народу.

Метью Міллер

Метью Міллер

Речник Держдепу США

Він зазначив, що у Сполучених Штатах хотіли би, щоб в Україні відбулися необхідні вибори на всіх рівнях.

Однак ми усвідомлюємо, що це важко зробити в розпал війни. Це — питання не тільки для України, це питання стосується будь-якої країни, яка перебуває в умовах війни.

У цьому зв’язку він звернув увагу, зокрема, на складнощі голосування для солдатів на передовій, а також для людей на тимчасово окупованих територіях.

Тому це — дуже складне питання. І, зрештою, це рішення має ухвалювати український народ.

Вибори в Україні відбудуться тільки після війни

Всі політичні сили у Верховній Раді підтримали заборону на проведення виборів в Україні в умовах розв'язаної Росією злочинної війни. 

Як зазначають у пресслужбі українського парламенту, домовленність між представниками різних політичних сил була досягнута в середині листопада на зустрічі у форматі "діалогів Жана Моне" для миру і демократії. Вона відбулася 10-12 листопада на Закарпатті.

Ми дійшли згоди, що майбутні вільні і чесні національні вибори (парламентські, президентські) проводяться після завершення війни і завершення дії воєнного стану з часом, достатнім для підготовки проведення виборів (не менше 6 місяців після закінчення воєнного стану), — зазначається у висновках за результатами зустрічі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?