Держдеп США заявив про тісну кооперацію з Китаєм щодо санкцій проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Держдеп США заявив про тісну кооперацію з Китаєм щодо санкцій проти РФ

Держдеп США
Держдеп США

У Державному департаменті США офіційно підтвердили, що американська влада змогла налагодити тісну кооперацію з китайськими колегами у питанні запровадження санкцій проти Росії.

У США розкрили деталі співпраці з Пекіном

Як повідомляє помічник держсекретаря США з енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт, офіційний Вашингтон також регулярно інформує Пекін про зміну ситуації із ціновою стелею на нафту з Росії.

Я просто зазначу, що ми знаходимося в дуже інтенсивній кооперації з китайськими союзниками з усіх цих питань навколо цінової стелі та режиму санкцій проти РФ, - підтвердили в американському дипломатичному відомстві.

Про що Байден говорив з Сі Цзіньпіном

Американський лідер Джо Байден відверто зізнався, що вважає зустріч та переговори з китайським колегою Сі Цзіньпіном "конструктивними і продуктивними".

За словами очільника Білого дому, їм вдалося нарешті домовитися про відновлення військових зв’язків.

Окрім того, офіційні Вашингтон та Пекін дійшли висновку, що будуть відновлювати зустрічі між своїми міністерствами оборони, консультації з морської військової безпеки та розпочнуть переговори між керівниками командувань.

Також США й Китай незабаром сформують робочу групу з боротьби з наркотиками й відновлять міжурядовий діалог щодо штучного інтелекту.

Лідери двох країн також пообіцяли збільшити кількість авіарейсів на початку наступного року та розширити обміни в галузі освіти, іноземних студентів, культури, спорту та бізнесу. Байден також сказав, що лідери домовилися бути готовими відповісти на телефонні дзвінки одне одного, - йдеться в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?