Девід Духовни озвучив фільм про український ресторан Veselka у Нью-Йорку — відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Девід Духовни озвучив фільм про український ресторан Veselka у Нью-Йорку — відео

Девід Духовни

Американський актор Девід Духовни озвучив документальний фільм про український ресторан Veselka, розташований у Нью-Йорку. 

Документальний фільм про ресторан Veselka

Ресторан Veselka заснований українцями Володимиром і Ольгою Дармохвалами в 1954 році в Нью-Йорку. Подружжя переселилося до США наприкінці 1940-х років.

Упродовж 70 років український ресторан Veselka в Нью-Йорку відомий своїми борщами та варениками, але він також став маяком надії для України, — йдеться в описі фільму.

Фільм вийде у прокат 2️3 лютого — напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Світовий конгрес українців повідомляє, що Девід Духовни зростав за два квартали від Veselka, тому впродовж десятиліть бачив еволюцію закладу.

Актор має українське походження — його дідусь був родом з Бердичева Житомирської області, проте потім емігрував до США.

Режисером фільму став Майкл Фіоре, який вперше відкрив для себе Veselka в 1990-х роках, коли навчався в університеті. Він каже, фільм розповідає про те, як сім’ї та громади об’єднуються через їжу та культуру.

Протягом 70 років Veselka була другою кухнею для студентів Нью-Йоркського університету, включно зі мною, — каже Фіоре.

Саундтрек до фільму створив Райан Шор, а саксофоніст, лауреат Греммі Девід Сенборн також був частиною музичної команди проекту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?