Eras Tour Тейлор Свіфт став найкасовішим концертним фільмом усіх часів
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Eras Tour Тейлор Свіфт став найкасовішим концертним фільмом усіх часів

Свіфт
Джерело:  Variety

Фільм Свіфт заробив понад 261,6 млн дол у всьому світі. Це стало можливим через тиждень після премʼєри у Китаї, де вдалося зібрати 8,7 млн дол. У той же час минулий рекордсмен – фільм про Майкла Джексона – зібрав у світовому прокаті 261,2 млн дол.

Eras Tour Тейлор Свіфт побив історичний рекорд

Фільм Тейлор Свіфт Eras Tour став найкасовішим концертним фільмом усіх часів, випередивши стрічку "Майкл Джексон: Ось і все", який вийшов на екрани у 2009 році.

Про це повідомляє Variety.

Фільм Свіфт заробив понад 261,6 млн дол у всьому світі. Це стало можливим через тиждень після премʼєри у Китаї, де вдалося зібрати 8,7 млн дол. У той час фільм про Джексона зібрав у світовому прокаті 261,2 млн дол.

Після виходу на екрани у жовтні 2023-го Eras Tour зібрав 92,8 млн дол у Північній Америці та 30,7 млн дол за кордоном, що робить його найбільшим стартом за всю історію для концертного фільму. Він випередив фільм 2011 року "Джастін Бібер: Ніколи не кажи ніколи", який заробив 73 млн дол.

У кінопрокаті США він став другим найбільшим жовтневим дебютом за всю історію після "Джокера" 2019 року і мав сьомий найбільший стартовий вікенд у 2023 році.

Від імені всіх нас в AMC Theatres я надсилаю свої вітання та безмежну вдячність Тейлор Свіфт за її чудові та рекордні касові збори з фільмом Eras Tour, – зазначив голова правління AMC (найбільшої мережі кінотеатрів у світі) Адам Арон. – Її винятковий виступ захопив шанувальників по всьому світу і слугує ще одним сильним нагадуванням про силу неординарного кіно та магію кінотеатрів.

У вибраних країнах шанувальники мали змогу переглянути фільм вдома, починаючи з 13 грудня, коли Свіфт виклала його у мережі. До розширеної версії фільму увійшли пісні Wildest Dreams, The Archer та Long Live, яких не було в оригінальній версії.

Тейлор Свіфт побила рекорд прибутковості світового туру

Світовий тур співачки Тейлор Свіфт Eras Tour став найкасовішим в історії, дохід від нього вперше у світі перевищив 1 млрд дол.

Про це 12 грудня повідомили на сайті рекордів Гіннеса.

Тур розпочався у березні 2023 року і має завершитися у грудні 2024 року після 151 концерту по всьому світу, на сьогодні заробив 1,04 млрд дол, згідно з даними Pollstar.

Кожне шоу Свіфт триває понад 3,5 години та складається з 44 пісень, розділених на 10 актів. Один концерт збирає приблизно 72 тис відвідувачів, а середня вартість квитків становить близько 238 дол. Отже, тур приносить понад 17 млн дол за концерт.

За даними Pollstar, на сьогодні було продано 4,3 млн квитків, і тому тур може заробити понад 2 млрд дол, якщо відбудуться всі заплановані концерти.

Eras Tour побив рекорд п'ятирічного прощального туру Елтона Джона, який завершився на початку 2023 року і приніс 939 млн дол за 328 концертів.

Свіфт також заробила більше, ніж тури Бейонсе та Брюса Спрінгстіна разом узяті.

А сама співачка стала "Людиною року 2023" за версією Time.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?