"Динамо" стало першим клубом у світі за ігровим часом вихованців
Категорія
Спорт
Дата публікації

"Динамо" стало першим клубом у світі за ігровим часом вихованців

Динамо

Міжнародний центр спортивних досліджень (CIES) опублікував оновлений рейтинг клубів за кількістю ігрового часу, одержуваного власними вихованцями, в якому перше місце посіло "Динамо".

Що відомо про ігровий час вихованців "Динамо"

Кияни випередили "Мінськ" та "Атлетік" з Більбао. Зазначимо, що у першій десятці також опинилися полтавська "Ворскла" та донецький "Шахтар".

Топ-10 клубів за кількістю ігрового часу, який отримується власними вихованцями:

1. "Динамо" – 82.8% (ігровий час вихованців)

2. "Мінськ" - 71.5%

3. "Атлетік" Більбао – 68.9%

4. "Енвігадо" (Колумбія) – 67.8%

5. "Ворскла" - 61.1%

6. "Жиліна" - 61%

7. "Вільярреал" – 60.8%

8. "Хімнасія Ла-Плата" – 60.1%

9. "Шахтар" - 55.8%

10. "Словацько" – 52.4%

Вихованцями CIES вважає гравців, які провели у системі клубу не менше трьох років віком від 15 до 21 року.

Юнацька збірна України з футболу розгромила команду Словаччини у відборі на Євро-2024

Юнацька збірна України з футболу перемогою над Словаччиною завершила перший етап кваліфікації на Євро-2024 та вийшла до елітраунду відбору. У вирішальному матчі "синьо-жовті" обіграли суперника з рахунком 4:0.

Про це повідомила Українська асоціація футболу у Facebook.

Перший етап відбору на юнацький чемпіонат Європи 2024 року Україна розпочала з перемоги над господарем групи Мальтою (3:1). Однак у другому турі підопічні Олега Кузнєцова поступилися збірній Косова з рахунком 0:4.

Перед вирішальним матчем першого етапу України займала третє місце. Відтак, для подальшої участі у відборі на юнацьке Євро "синьо-жовтим" потрібна була перемога над Словаччиною, яка йшла на другій позиції.

Уже в першому таймі Україна здобула перевагу в три голи. "Синьо-жовті" забили тричі впродовж дев'яти хвилин.

Рахунок у матчі відкрив захисник німецького "Вупперталера" Іван Єрмачков, який відзначився на 30-й хвилині. Через шість хвилин Максим Деркач подвоїв перевагу українців, а за три хвилини представник "Динамо" Тарас Михавко встановив рахунок до 3:0.

Наприкінці другого тайму Україна забила четвертий гол, яким відзначився нападник "Динамо" Матвій Пономаренко. Зрештою цей гол виявився останнім для обох команд у цій зустрічі.

У турнірній таблиці групи Україна піднялась на перше місце. За підсумками завершального туру "синьо-жовті" не опустяться нижче другого місця. Цей результат гарантував українським футболістам участь в елітному раунді кваліфікації, який визначить учасників фінальної частини Євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?