Вперше в Україні чоловічу команду з футболу очолила жінка-тренерка
Категорія
Спорт
Дата публікації

Вперше в Україні чоловічу команду з футболу очолила жінка-тренерка

Ія Андрущак
Джерело:  Суспільне. Спорт

Знана футболістка Ія Андрущак офіційно очолить чоловічу команду "Ворскла" U-19, ставши першою жінкою - тренером чоловічої команди.

Хто очолив ФК “Ворскла”

"Екс-гравчиня жіночої "Ворскли" і Національної збірної України, яка має безліч титулів та відзнак українського футболу, погодилася на пропозицію клубного керівництва попрацювати з найближчим резервом "біло-зелених", - йдеться у повідомленні.

"Суспільне. Спорт" зазначило, що Андрущак стала першою жінкою, яка очолила в Україні професійну чоловічу футбольну команду. Контракт розраховано на пів року.

Перший матч під керівництвом нової тренерки "Ворскла" U19 проведе у п'ятницю, 10 листопада. Тоді полтавці зіграють виїзний матч проти однолітків з "Оболоні" у межах Молодіжної ліги.

Що відомо про Ію Андрущак

Ія Андрущак – 36-річна українська ексфутболістка та тренерка. У складі збірної України зіграла 58 матчів, в яких забила два голи. Впродовж ігрової кар'єри виступала за "Легенду", "Житлобуд-1" та "Житлобуд-2".

Триразова переможниця чемпіонату України: у 2005-му здобула титул у складі "Легенди", а у 2008-му та 2021 році виграла жіночу лігу з "Житлобуд-1"

Двічі ставала найкращою футболісткою в Україні (2011-го та 2013 року).

Андрущак завершила свою футбольну кар'єру у серпні 2021 року. З того моменту вона здобула тренерський диплом УЄФА рівня А та працювала у тренерських штабах жіночої збірної України та "Ворскли", однак самостійного досвіду дотепер не мала.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?