Російські футбольні функціонери "марять" про проведення ЧС-2034 з футболу в РФ
Категорія
Спорт
Дата публікації

Російські футбольні функціонери "марять" про проведення ЧС-2034 з футболу в РФ

Мундіаль
Джерело:  online.ua

Росіяни критикують рішення ФІФА віддати право на проведення Мундіалю 2034 року Саудівській Аравії. І вважають, що тільки Росія здатна прийняти ЧС з 48 команд.

У Росії критикують рішення ФІФА

Почесний президент Російського футбольного союзу В'ячеслав Колосков назвав РФ єдиною країною у світі, яка здатна прийняти чемпіонат світу з 48 команд. Функціонер розкритикував рішення ФІФА віддати право на проведення мундіалю 2034 року Саудівській Аравії.

Про це Колосков заявив у коментарі ТАСС. Колишній керівник РФС висловив упевненість у тому, що Міжнародна федерація футболу зобов'язана віддати одну з найближчих світових першостей країні-агресорці.

У мене є сумніви, що Саудівська Аравія може одна провести змагання з 48 командами. На 2030 рік у ФІФА намітили проведення чемпіонату світу у шести країнах. Єдиною країною у світі, яка б могла провести чемпіонат світу одна з 48 командами, є Росія. Їй територія дозволяє провести змагання з такою кількістю команд та вболівальників. Як це зробить Саудівська Аравія, я не уявляю, – сказав Колосков.

Раніше генеральний секретар РФС Максим Митрофанов заявив, що Росія "краще за будь-яку іншу країну" проведе чемпіонат Європи з футболу.

Зазначимо, що рішення щодо проведення ЧС-2034 у Саудівській Аравії ще не затверджено ФІФА, проте ця країна є єдиним претендентом на організацію турніру. Мундіаль-2026 відбудеться у Канаді, США та Мексиці та на ньому вперше зіграють 48 збірних. Наступна першість відбудеться в Іспанії, Португалії, Марокко, Уругваї, Парагваї та Аргентині.

Вдруге в історії Мундіаль прийматиме країна Перської затоки

Президент ФІФА Джанні Інфантіно підтвердив, що чемпіонат світу з футболу 2034 року відбудеться в Саудівській Аравії. Відповідний допис вийшов 31 жовтня на сторінках функціонера в соціальних мережах.

Серед претендентів на турнір до фігурували Саудівська Аравія та Австралія. Остання влітку 2023 року спільно з Новою Зеландією вперше приймала жіночу світову першість.

Утім, за день до дедлайну австралійська сторона оголосила, що відмовляється від своєї кандидатури. Натомість в Австралії зосередяться на проведення жіночого Кубку Азії 2026 року та клубного ЧС-2029.

Жоден інший спорт не об'єднує світ так, як футбол. Чемпіонат світу – ідеальна демонстрація єдності. Різні культури здатні бути разом, – заявив очільник ФІФА.

Позаяк ми живемо в розділеному світі та агресивному світі, ми знову демонструємо, що футбол, лідер у світовому спорті, об'єднує як ніщо інше. Ми всі потребуємо цих проявів єдності, і майбутні чемпіонати світу ФІФА надають унікальну силу для змін на краще.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?