Саудівська Аравія прийматиме Чемпіонат світу з футболу 2034 року
Категорія
Спорт
Дата публікації

Саудівська Аравія прийматиме Чемпіонат світу з футболу 2034 року

Мундіаль
Джерело:  FIFA

Президент ФІФА Джанні Інфантіно підтвердив, що Чемпіонат світу з футболу 2034 року відбудеться в Саудівській Аравії. Друга країна-претендентка – Австралія – відмовилася від пропозиції проведення ЧС у себе.

Вдруге в історії Мундіаль прийматиме країна Перської затоки

Президент ФІФА Джанні Інфантіно підтвердив, що чемпіонат світу з футболу 2034 року відбудеться в Саудівській Аравії. Відповідний допис вийшов на сторінках функціонера в соціальних мережах.

Термін подачі заявок на проведення чемпіонату спливає у вівторок, 31 жовтня. ФІФА обмежила число майбутніх господарів азійськими країнами — після офіційного анонсу проведення ЧС-2030 на трьох різних континентах.

Серед претендентів на турнір до фігурували Саудівська Аравія та Австралія. Остання влітку 2023 року спільно з Новою Зеландією вперше приймала жіночу світову першість.

Утім, за день до дедлайну австралійська сторона оголосила, що відмовляється від своєї кандидатури. Натомість в Австралії зосередяться на проведення жіночого Кубку Азії 2026 року та клубного ЧС-2029.

Єдиним претендентом на Мундіаль відтак залишилася Саудівська Аравія. Інфантіно врешті підтвердив, що вдруге в історії турнір відбудеться в одній з країн Перської затоки.

Жоден інший спорт не об'єднує світ так, як футбол. Чемпіонат світу — ідеальна демонстрація єдності. Різні культури здатні бути разом, — заявив очільник ФІФА.

Позаяк ми живемо в розділеному світі та агресивному світі, ми знову демонструємо, що футбол, лідер у світовому спорті, об'єднує як ніщо інше. Ми всі потребуємо цих проявів єдності, і майбутні чемпіонати світу ФІФА надають унікальну силу для змін на краще.

Збірна України виграла ЧС-2023 з футболу серед гравців з порушеннями слуху

Збірна України стала чемпіоном світу 2023 з футболу серед гравців з порушеннями слуху. Турнір проходив у малайзійському Куала-Лумпурі.

Про це повідомляє Українська асоціація футболу.

Всього в турнірі брали участь 19 збірних. Команди проводили по три матчі в групі, після чого найсильніші збірні продовжували боротьбу в раунді плей-оф.

Українська збірна потрапила до групи В, де розгромила Таїланд (6:0), зіграла внічию із Сенегалом (2:2) та розбила Аргентину (5:0).

У 1/8 фіналу синьо-жовті перемогли Нігерію (2:0), а у чвертьфіналі – Іран (3:0). У півфіналі українці знову зіграли внічию 1:1 зі збірною Сенегалу, але в серії пенальті здолали африканську команду 8:7.

У вирішальній зустрічі ЧС нашій команді протистояла Японія, яку наші спортсмени перемогли з рахунком 2:1.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?