Дівчат дуже багато. Заступник командира 3 ОШБр про рекрутинг та жінок у війську
Категорія
Україна
Дата публікації

Дівчат дуже багато. Заступник командира 3 ОШБр про рекрутинг та жінок у війську

Максим Жорін
Джерело:  online.ua

Заступник командира Третьої штурмової, екскомандир полку “Азов”, майор ЗСУ Максим Жорін в інтерв'ю Online.UA розповів, як на українців вплинуло ухвалення закону про мобілізацію та що саме мотивує українських жінок захищати батьківщину на полі бою.

Головні тези:

  • Процес рекрутингу в Україні пришвидшився після ухвалення закону про мобілізацію.
  • За словами Жоріна, Третя штурмова завжди насамперед шукає замотивованих бійців та бійчинь, які знають, навіщо вони йдуть на фронт.
  • Дедалі більше жінок готові зі зброєю в руках боронити незалежність України.

Які реалії рекрутингу в 2024 році

За словами Максима Жоріна, після ухвалення закону про мобілізацію ситуація в Україні дійсно змінилася.

Люди раптом усвідомили, що у них є два шляхи: або самостійно вибрати, де служити, або ж дозволити комусь зробити цей вибір навмання.

Декілька днів у нас тут майже як в ТЦК черги були…. Справді багато людей прийшло. Потім був трохи спад, але зараз все одно рекрутинг йде нормально. Ми майже повністю зараз за рахунок контрактників поповнюємося. Мобілізованих ми деякий час вже взагалі не беремо. Колишніх в’язнів ще почали брати. Вони, до речі, вже пройшли навчання і є в підрозділах. Загалом щодня 20-30 людей приходить до нас. Звісно, що до підрозділу доходить десь 30%, але цей процес постійний.

Максим Жорін

Максим Жорін

Заступник командира 3 ОШБР, майор ЗСУ

Як зазначає Жорін, йдеться про 30% насамперед тому, що дуже багато людей “губляться” під час збору усіх необхідних документів чи проходження інших організаційних процедур.

Ми все одно продзвонюємо їх, спробували зробити сучасний сервіс. Тобі нагадають, тобі допоможуть. Якщо ти не знаєш, куди йти, то тобі скажуть, і скажуть, до кого там звернутися. Ми повністю людині допомагаємо.

У жінок-рекрутів абсолютно різна мотивація

Жорін також помітив, що дедалі більше українських жінок готові ставати до лав ЗСУ.

Найцікавішим моментом є те, що їх не лякає важка робота, вони готові ким завгодно бути: штурмовиками, медикинями, водійками.

Взагалі, ким завгодно, просто: “заберіть мене”. Дівчат дуже багато. На КМБ навіть якщо подивишся, то в кожному курсі зараз буде дівчина. У кожній групі є хоча б одна дівчина, яка проходить. Є такі, що на другий раз приходять, якщо з першого не пройшли, на третій раз приходять, якщо не пройшли.

Максим Жорін

Максим Жорін

Заступник командира 3 ОШБР, майор ЗСУ

Що стосується мотивації українських жінок на війні, то вона, як зазначає заступник командира Третьої штурмової, у кожного різна: хтось на фронті заради помсти, хтось — заради захисту країни або ж встановлення справедливості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?