Диверсії на користь РФ. У Польщі затримано ще трьох підозрюваних
Категорія
Світ
Дата публікації

Диверсії на користь РФ. У Польщі затримано ще трьох підозрюваних

Польська поліція
Джерело:  Укрінформ

Спецслужби Польщі у ніч проти 21 травня затримали трьох осіб за спроби саботажу і диверсій на замовлення Росії. До нещодавньої пожежі у торговому центрі "Маривільська 44" у Варшаві могли бути причетні спецслужби РФ.

У Польщі арештували ще трьох ймовірних диверсантів РФ

До цього польськими спецслужбами було затримано 9 осіб у цій справі.

Про це під час пресконференції у Варшаві заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Польські спецслужби працюють дуже ефективно у контексті спроб саботажу і диверсій на території Польщі та сусідніх країн, в основному Литва й Латвія є під загрозою. Я вчора інформував про затримання дев’ятьох осіб, сьогодні вночі затримано ще трьох осіб. Сьогодні ми не маємо сумнівів, що активність російських і білоруських служб є значною.

Дональд Туск

Дональд Туск

Прем’єр-міністр Польщі

Прем’єр Польщі додав, що польські спецслужби припускають і зараз перевіряють усі версії, "але дуже ймовірно, що російські спецслужби були також залучені до гучної пожежі на Маривільській" (торговий центр "Маривільська 44" у Варшаві). Він додав, що зараз ведеться слідство у цій справі.

У Польщі затримали російських диверсантів

У Польщі заарештували дев’ятьох підозрюваних у саботажі та скоєнні диверсій на замовлення російських спецслужб.

Як повідомив польський прем’єр-міністр Дональд Туск, йдеться про побиття, підпал і замах на підпал, і причетність російських спецслужб до диверсій «не викликає сумнівів».

Туск також назвав ситуацію «дуже серйозною» і заявив, що подібні диверсії планувалися і в інших країнах, зокрема, у Латвії Литві й, можливо, Швеції.

Прем’єр додав, що Польща тісно співпрацює зі своїми союзниками щодо цього питання.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що останніми днями в країні сталися кілька серйозних пожеж, причиною яких, ймовірно, були підпали. На його думку, це «могло бути спробою дестабілізації ситуації у Польщі». Москва такі заяви традиційно відкидає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?