У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з армії РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з армії РФ

Прикордонники
Джерело:  RMF FM

У Польщі затримали російського військового, який намагався нелегально потрапити до країни через Білорусь.

Затримання дезертира армії РФ в Польщі

За даними кореспондентів RMF FM, затриманому російському військовому 41 рік. Він був у цивільному одязі та без зброї.

Усе вказує на те, що він намагався нелегально потрапити до нашої країни через Білорусь, прямо з українського фронту, — пише видання.

Видання зазначає, що у дезертира виявили російські військові документи, зокрема контракт з армією про участь у військових діях проти України.

Щоб потрапити на Захід, росіянин скористався каналом міграції, яким користуються іноземці переважно з Близького Сходу, Північної Африки та Центральної Азії.

41-річного дезертира зараз перевіряють польські служби. RMF FM пише, що службам треба уточнити, чи можна його розглядати як мігранта, чи він мав виконувати якесь завдання після виїзду з Білорусі, наприклад, шпигувати чи готувати диверсії.

У Підляській прикордонній службі не коментують мету дезертира. Там лише підтвердили, що в Польщі під час спроби перетину кордону офіцери затримали російського дезертира.

Невідомо, чи окупант подав заяву про міжнародний захист у Польщі.

Дезертирство військових РФ

Наприкінці квітня розвідка Британії повідомила, що в Росії фіксують рекордну кількість справ та вироків за дезертирство солдатів.

Наприклад, у березні 2024 року російські військові суди винесли рекордну кількість вироків за дезертирство — 684 військовослужбовцям армії РФ.

З моменту початку «часткової» мобілізації у вересні 2022 року кількість справ про дезертирство становить 7400. Найбільше з них — 496 — припадає на Московську область.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?