Серед військових армії РФ в Україні зростає бажання дезертувати — AP
Категорія
Україна
Дата публікації

Серед військових армії РФ в Україні зростає бажання дезертувати — AP

Військові армії РФ
Джерело:  Associated Press

Напередодні другої зими від початку злочинного вторгнення армії РФ в Україну серед військових окупаційної армії РФ зростає бажання втекти з фронту. 

Що відомо про зростання кількості бажаючих втікти від війни в армії РФ

Як зазначають журналісти видання із посиланням на перехоплені розмови російських військових із рідними, у підрозділах злочинної армії РФ стрімко зростає кількість бажаючих втекти від війни.

Дзвінки пропонують рідкісне уявлення про війну очима росіян — точку зору, яка рідко потрапляє в західні ЗМІ, головним чином тому, що Росія визнала злочином говорити чесно про конфлікт в Україні. Вони також чітко показують, як розвивалася війна: від професійних солдатів, які спочатку забезпечили повномасштабне вторгнення Володимира Путіна, до чоловіків із усіх верств суспільства, змушених служити у виснажливих умовах, - йдеться у матеріалі видання.

Зокрема, автори матеріалу перевірили інформацію про осіб, чиї голоси звучать на перехоплених записах.

Журналістам вдалось не тільки поспілкуватись із рідними військових, але й з окремими військовими.

У цих дзвінках звучать голоси чоловіків, які не втекли або не змогли втекти від мобілізації. Деякі не мали ні грошей, ні освіти, ні варіантів. Інші вірили в патріотичний обов'язок, - йдеться у матеріалі видання.

Мобілізовані на війну росіяни радять товаришам уникати мобілізації

Журналісти зазначають, що своїм знайомим мобілізовані на злочину війну проти України радять у будь-який спосіб уникати мобілізації.

У разі неможливості уникнення мобілізації радять записуватись добровольцем, або ж до лав ПВК,

А все тому, що мобілізовані – це найбезправніша категорія людей в російській армії, яку витрачають в боях без "економії, - йдеться у матеріалі видання.

Про професійних контрактників командування піклується: вони ходять у відпустку, мають можливість нормально прати одяг та митися, їх добре забезпечують харчами і водою. У той же час мобілізовані знаходяться у статусі худоби, до якої усім байдуже.

Доходило до того, що були калюжі, пішов дощ, а хлопці вигрібали всі калюжі і пили. Випав сніг, б****, а сніг і до землі не дійшов, хлопці його зловили і з’їли, - розповідає один з військових.

Смертність у підрозділах, сформованих з мобілізованих, часто сягає 30%, як свідчать перехоплення.

Солдати скаржаться, що стало нормою, коли з бою не повертається ніхто з цілого підрозділу.

При цьому повернутися в Росію легальним способом неможливо. Тим, хто хоче втекти, погрожують розстрілами, "ямою" та судом.

Також видання наводить випадок одного російського солдата, який зміг отримати 10-денну відпустку, коли вдома у ДТП один його брат загинув, а другий став калікою, і нікому було про нього подбати.

Але вже опинившись в Росії, чоловік дізнався, що його записали в дезертири, хоч він мав на руках усі документи про відпустку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?