У ГУР озвучили точну кількість дезертирів з російської армії
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР озвучили точну кількість дезертирів з російської армії

ГУР
рф

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з південного військового округу окупаційної російської армії досягла 18 тисяч осіб.

У російській армії зростає рівень дезертирства

За даними розвідки, левова частка — близько 12 тисяч утікачів — припадає на 8-му загальновійськову армію, яку ворог постійно задіює у бойових діях на сході України.

Орієнтовно 10 тисяч з них призвані Москвою через мобілізацію. Решта 2 тисячі — контрактники.

У 58-й загальновійськовій армії, що також входить до південного округу армії держави-агресора, рівень дезертирства становить близько 2500 осіб, — йдеться в повідомленні.

Дедалі більше росіян не хочуть воювати проти України

За даними британської розвідки, рівень дезертирства у російській армії став рекордним з початку війни.

У березні 2024 року російські суди для військовослужбовців звинуватили 684 особи за дезертирство, що є рекордним показником.

Загальна кількість випадків з моменту часткової мобілізації у вересні 2022 року склала 7400, а в Московській області зафіксовано найбільшу кількість подібних випадків — 496.

Багато солдатів, яких вдалося розшукати і які постали перед військовим судом, отримавши умовні терміни, повернулися до своїх частин і на фронт, — підкреслює Міноборони Великої Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?