Грецькі F-16 допоможуть працювати нашим ППО — Євлаш
Категорія
Світ
Дата публікації

Грецькі F-16 допоможуть працювати нашим ППО — Євлаш

F-16

Речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що надходження в Україну літаків F-16 з Греції дуже допомогло б захистити повітряний простір нашої держави.

Для чого Україні потрібні винищувачі F-16 з Греції

Він зазначив в ефірі телемарафону, що літаки F-16 "найбільш підходять нашій системі і на них вже тренуються наші пілоти". За його словами, основна задача Повітряних сил це безпосередній захист повітряного простору та відбиття повітряних атак противника тими наявними силами і засобами, які в нас вже є.

Стосовно цих грецьких F-16. Звісно, що вони би неабияк підсилили нашу повітряну складову авіації, допомогли би нам боротися з авіацією ворога, в тому числі і з крилатими та керованими авіаційними ракетами, які ворог застосовує зараз по наших мирних містах, — сказав Євлаш.  

При цьому він додав, що також ці винищувачі допомагали б виконувати завдання нашій піхоті та армійській авіації на фронті, яка змушена реагувати на застосування ворожих літаків типу СУ-34 та Су-35.

Можливість передачі F-16 Грецією — деталі

Грецький уряд може ухвалити рішення про передачу Україні до 32 одиниць винищувачів F-16. 

За даними видання News Break, уряд Греції має намір продати 108 винищувачів, які підлягають виведенню з експлуатації, а саме: 32 одиниці F-16C/-D Block 30, 24 одиниці Mirage 2000-5 Mk. 2, 33 одиниці F-4E PI2000. 

Сказано, що ціна 108 винищувачів може становити від 2 до 2,5 мільярдів євро. 

В публікації видання зазначається, що передача Україні 32 одиниць літаків F-16 практично не викликає сумнівів. Сказано, що за час служби винищувачі цього типу пройшли дві модернізації конструкції і наразі в середньому витратили близько 60 % граничного терміну служби.

За словами журналістів, вони не можуть так само впевнено сказати про те, куди можуть направити 24 Mirage 2000-5 Mk.2, серед яких 14 — нового будівництва, а інші — модернізація старих Mirage 2000EGM/-BGM. Сказано, що логічними варіантами є передача Україні або продаж Індії, зрозуміло, зі схвалення Франції".

Раніше експерти зазначали, що  українським захисникам необхідно мати 200-300 літаків F-16.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?