Для допомоги Україні. У Німеччині схвалили закупівлю додаткових артснарядів
Категорія
Україна
Дата публікації

Для допомоги Україні. У Німеччині схвалили закупівлю додаткових артснарядів

Німеччина закуповує боєприпаси

Бюджетний комітет Бундестагу схвалив закупівлю додаткових артилерійських боєприпасів калібру 155 міліметрів. Це пов'язано з війною в Україні.

Головні тези:

  • Закупівля Німеччиною боєприпасів сприятиме підтримці України та розширенню обороноздатності Німеччини.
  • Підтримка України є пріоритетом для Німеччини у контексті її обороноздатності та геополітичного становища.
  • Угода про закупівлю має можливість залучення інших країн до проєкту, що дозволить розширити обсяг наданої допомоги.
  • Закупівля артилерійських боєприпасів є стратегічним кроком для підтримки України та зміцнення безпеки у регіоні.

Артилерійські боєприпаси Німеччини можуть бути використані для допомоги Україні

Проєкт закупівель може бути використаний для продовження підтримки України необхідними боєприпасами, а також сприятиме подальшому поповненню запасів армії Німеччини.

Україна захищає свою територію від Росії вже понад два роки. Українські збройні сили як ніколи залежать від постачання зброї та боєприпасів, — розповіли в уряді Німеччини.

Зараз у війні спостерігається висока витрата артилерійських боєприпасів, надто снарядів калібру 155 міліметрів.

Німеччина та її союзники не раз надавали пакети підтримки Україні.

У світлі поточної ситуації з політикою безпеки запаси необхідно постійно поповнювати та розширювати, — зазначають урядовці.

Виробництво та постачання снарядів тепер узгоджене з німецькою збройовою компанією для подальшої підтримки України та поповнення власних запасів боєприпасів.

Потреба у фінансуванні розміром майже 880 мільйонів євро буде покрита як зі спеціальних фондів Бундесверу, так і з регулярного оборонного бюджету.

До проєкту закупівлі боєприпасів долучилися ще 3 країни

Бюджетний комітет також схвалив внесення змін до рамкової угоди з оборонною компанією. Завдяки новій угоді можливий обсяг замовлень збільшився у кілька разів.

Німеччина стійко зміцнює свою обороноздатність і ще більше знижує залежність від постачання боєприпасів, які мають вирішальне значення для війни, — розповіли урядовці.

Договір також містить статтю, яка дозволяє іншим країнам приєднатися до проєкту. Данія, Естонія та Нідерланди вже долучилися.

Востаннє бюджетний комітет схвалював закупівлю артилерійських боєприпасів для України у французької збройової компанії у грудні 2023 року. Тоді було замовлено 68 тисяч снарядів калібром 155 міліметрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?