До Києва прибула голова МЗС Японії Йоко Камікава — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

До Києва прибула голова МЗС Японії Йоко Камікава — фото

Йоко Камікава

Міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава прибула з неоголошеним візитом до Києва, щоб пообіцяти продовжувати підтримку України на тлі війни з Росією.

Що відомо про візит Йоко Камікава в Україну

Як повідомили у посольстві Японії в Україні, це її перший закордонний візит у цьому році.

Камікава відвідує Україну вперше з моменту вступу на цю посаду у вересні. Вона прибула до Києва поїздом із Польщі.

Міністерка проведе переговори з урядовцями, включаючи свого українського колегу Дмитра Кулебу.

Її візит відбувається напередодні конференції, яку країни проведуть у Токіо 19 лютого, і метою якої є обговорення відновлення України, яка зазнала масштабних руйнувань після російського вторгнення в лютому 2022 року.

Очікується, що Камікава повторить, що підтримка Японією України "залишається незмінною", а також передасть свою відданість відновленню та відбудові України через конференцію.

Під час свого візиту вона наголошуватиме на важливості підтримання міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права, з точки зору недопущення будь-яких спроб силою змінити статус-кво.

Фінансова допомога від Японії Україні

6 грудня прем’єр-міністр Фуміо Кісіда під час засідання G7 заявив, що Японія надасть Україні 4,5 мільярда доларів, включаючи цю додаткову підтримку та посилення кредиту для позик Світового банку. 1 мільярд зокрема піде на гуманітарну допомогу та відновлення України.

7 грудня президент Володимир Зеленський зазначив, що на першу частину цієї допомоги — 1,5 мільярда — Київ очікує вже у січні 2024 року. Значну частину цього пакета допомоги перекажуть навесні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?