До Києва прибули американські інспектори. Яка мета візиту
Категорія
Політика
Дата публікації

До Києва прибули американські інспектори. Яка мета візиту

До України навідалися інспектори від Пентагону, Держдепу та USAID

До Києва 29 січня прибули інспектори Міноборони США, Держдепартаменту та Агентства з міжнародного розвитку для перевірки наданої Україні допомоги.

До України навідалися інспектори від Пентагону, Держдепу та USAID

Рада знову привітати у Києві трьох генеральних інспекторів від Міністерства оборони, Держдепартаменту та USAID. Їхні зустрічі з виконавцями, партнерами та українським урядом сприятимуть посиленню нагляду та підзвітності за допомогою Україні з боку США, — йдеться в заяві Брінк.

До слова, президент Володимир Зеленський заявив, що в разі припинення військової та фінансової підтримки України з боку США, "буде серйозна загроза" для Європи. Водночас глава держави переконаний, що допомога не припиниться.

Допомога Україні

Восени 2023 року президент США Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів на потреби національної безпеки. У пакеті передбачено понад 60 млрд доларів нового фінансування для допомоги Україні. Республіканці у Конгресі відмовилися підтримати виділення допомоги, вимагаючи посилення імміграційного законодавства.

У Білому домі 12 січня заявили, що допомогу Україні призупинено до схвалення Конгресом нового фінансування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?