До Києва їде новий глава МЗС Франції
Категорія
Політика
Дата публікації

До Києва їде новий глава МЗС Франції

Стефан Сежурне
Джерело:  Le Figaro

Новий очільник МЗС Франції Стефан Сежурне прямує до Києва, де має зустрітися з президентом Володимиром Зеленським. 

Стефан Сежурне прямує до Києва з робочим візитом

Як пише, спочатку зустріч була запланована за участі Катрін Колонни, яка пішла за посади очільниці МЗС під час нещодавніх перестановок в уряді Франції.

За даними джерел, Сежурне «прямує до Києва», щоб продемонструвати підтримку України з боку Франції.

Після його призначання, Очільник МЗС України Дмитро Кулеба написав, що Сежурне за час перебування в Європейському парламенті багато зробив для України та захисту свободи.

Новий прем'єр-міністр у Франції

8 січня Елізабет Борн подала президенту Франції Еммануелю Макрону заяву про відставку з посади прем'єр-міністра. Вона перебувала на посаді 20 місяців.

Наступного дня Макрон призначив на її пост 34-річного міністра освіти Габріеля Аттала. Він є наймолодшим прем’єр-міністром у сучасній історії Франції та першим відкрити геєм на цій посаді.

Я знаю, що можу розраховувати на вашу енергію та вашу відданість реалізації проекту пожвавлення та відродження, який я оголосив, — написав Макрон про Аттала в соцмережах.

Аттал став уже четвертим главою уряду Франції з 2017 року за президентства Макрона.

Франція ніколи не римуватиметься із занепадом, Франція [римуватиметься] — із трансформацією, Франція — із сміливістю, — заявив Аттал після призначення.

Опитування показують, що він є найбільш шанованим членом уряду Макрона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?