До США прибула делегація з України напередодні голосування у Конгресі
Категорія
Політика
Дата публікації

До США прибула делегація з України напередодні голосування у Конгресі

Офіс Президента України
Конгрес США

Напередодні розгляду Конгресом США питання схвалення подальшої військової допомоги Україні до Америки прибула українська делегація у складі керівника Офісу президента Андрія Єрмака, глави Міноборони Рустема Умєрова та спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука. 

Що відомо про цілі українських високопосадовців у США

В Офісі президента зазначили, що керівник адміністрації вже провів виступ в Інституті миру США.

Вже 649 днів Україна бореться за свободу. Ми зірвали плани російського бліцкригу. Ми встояли. Українці дуже вдячні всім, хто допоміг нам залишитися суверенною та незалежною державою, - підкреслив Андрій Єрмак під час виступу.

За його словами, наразі світова спільнота має протидіяти спробам Кремля роздмухати конфлікти у різних регіонах світу.

Керівник ОП переконаний, що відповідь на питання у сфері безпеки лежить у реалізації запропонованої Україною формули миру.

Вона повертає у світ справедливість. Це українська формула, але співавторами плану миру на її основі мають стати всі. Ми перетворюємо добру волю на добру дію, - зазначив Єрмак.

Він додав, що відповідальні держави мають проявляти повагу до міжнарадного права і залишатись відданими і єдними у справі захисту миру.

При цьому запобігти війні можна лише шляхом надання Україні надійних багатосторонніх гарантій безпеки.

Що відомо про розгляд у Конгресі питання військової допомоги Україні

6 грудня, у Сенаті має відбутися розгляд законопроекту, яким пропонується виділити на фінансування допомоги Україні ще понад 60 млрд доларів.

Ця допомога входить у запит президента США Джо Байдена до Конгресу понад 100 млрд доларів. Там також передбачено фінансування допомоги Ізраїлю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?