До України повернули 11 дітей з окупованих територій та РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

До України повернули 11 дітей з окупованих територій та РФ

Офіс Президента України
Українські діти

Україні за допомоги та посередництва Катару вдалось повернути з Росії та тимчасово окупованих Росією територій 11 українських дітей. 

Що відомо про повернення 11 українських дітей

За словами представників Офісу президента, до України повернули дітей віком від 2 до 16 років.

Роботу для возз'єднання сімей проводили при взаємодії з уповноваженим Ради з прав людини Дмитром Лубінцем у рамках затвердженого плану президента Володимира Зеленського Bring Kids Back UA.

Що відомо про повернення Україною викрадених РФ дітей

На підконтрольну територію України з окупованої території Херсонської області повернули 14-річну дівчинку–сироту та ще чотирьох дітей з батьками.

Як розповів засновник Save Ukraine Микола Кулеба в інтервʼю Online.UA, за 10 років війни РФ проти України за його підрахунками, Крим, Донбас, нові окуповані території — це близько півтора мільйона дітей.

Від 15 до 20 % дитячого населення України опинилися за 10 років під владою Росії. Тільки в Криму жило близько півмільйона дітей. На Донбасі був мільйон дітей, дві третини з них опинилися в окупації одразу в 2014 році, — зазначає Кулеба.

Він додає, що скільки з них переїхали на територію України чи інші країни — цієї статистики немає.

Але підрахувавши статистику з окупованих територій під час повномасштабного вторгнення, можна говорити, що понад мільйон дітей опинилися під владою росіян або в окупації, або депортовані до Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?